הוראות הכנה
מרכיבים
שוק כבש במשקל של 2.5-3 ק"ג
כוס שמן זית איכותי
מלח
פלפל שחור
חצי כוס פטרוזיליה
כ-8 גבעולי טימין
כ-8 גבעולי רוזמרין
גרידה של כחצי קליפת תפוז (או לימון)
2 כפות דבש
1 פלפל צ'ילי מיובש
6 שיני שום
2 בצלים בינוניים
1 ראש שום
1 בטטה
1 תפוח אדמה בינוני
אופן ההכנה
ראשית מכינים את המרינדה. מכניסים למעבד מזון את חצי כוס שמן זית, פטרוזיליה, מחצית מכמות הטימין, מחצית מכמות הרוזמרין, 6 שיני שום, גרידת תפוז, דבש, פלפל צ'ילי ומעבדים עד לכדי מצב של מחית. מוסיפים תיבול (פלפל מלח) עד שמורגשת מעט מליחות עודפת והחריפות של הפלפל.
מניחים את הכבש בתבנית או בכלי גדול ויוצקים מעליו את המרינדה ומעסים היטב את הבשר מכל הצדדים. סוגרים היטב עם נייר אלומיניום ומכניסים למקרר למשך לפחות 3 שעות על מנת שהבשר יספוג את הטעמים.
לאחר ששהה הכבש במקרר מוציאים אותו מהכלי ומעבירים אותו לכלי חדש (נפטרים מהעודפים של המרינדה). מחממים מראש תנור לחום גבוה (300 מעלות) ומכניסים את השוק לחמש דקות צליה מכל צד, על מנת "לסגור" את הבשר. מוציאת את התבנית עם הבשר מהתנור ומורידים את החום בתנור ל-180 מעלות.
שמים בתבנית עם הכבש את כל ירקות השורש (בטטה, בצל, תפו"א, שום) כשהם רחוצים היטב וחתוכים גס עם הקליפות. מוסיפים גם את יתרת הטימין והרוזמרים. מפזרים בנדיבות מלח גס ופלפל מעל הירקות והבשר ואת יתרת שמן הזית. סוגרים היטב את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לחום בינוני (180 מעלות, כאמור) לצליה של לפחות עוד שעתיים.
מדי פעם (אחת לחצי שעה בערך) יש להציץ בבשר ולראות שהוא אינו מתייבש ויוצקים מעליו את הנוזלים שבתבנית.
לסיום יש להסיר את האלומיניום ולתת לכבש להצלות עוד כעשר עד חמש-עשרה דקות בתנור על מנת שיקבל צבע.
טיפ: ניתן להכין את המנה כמה שעות לפני ההגשה ולשמור עליה בתבנית עם נייר האלומיניום כאשר את השלב האחרון (ללא הכיסוי) מבצעים כרבע שעה לפני שאוכלים.
מגיש:
מקור: שבלול
שתף את המתכון