חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פסח - אגוזים ושוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עשירה - להגיש במנות קטנות. אפשר לאפות במגש אלומניום מרובע או בתבנית עגולה brמומלץ לקצץ בכמויות הסוכר ולא להגזים עם כמות האלכוהול
עוגת פסח - אגוזים ושוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה עשירה - להגיש במנות קטנות. אפשר לאפות במגש אלומניום מרובע או בתבנית עגולה brמומלץ לקצץ בכמויות הסוכר ולא להגזים עם כמות האלכוהול
הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
¼ כוס קוניאק/וודקה/רום
1 כוס סוכר
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
אפשרות- 3 כפות קמח מצה (לא חובה)
1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני (180 מ"צ).
להמיס על אש קטנה 1 כוס סוכר, שוקולד, חמאה ואלכוהול. לקרר ולערבב פנימה את החלמונים אחד אחד, לערבב היטב אחרי כל חלמון ולוודא איחוד של הקרם.
להקציף חלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף גמיש ויציב (לא חזק מידי)
לאחד הקצף עם השוקולד ולהפריש 1/3 מכמות העיסה לכוס ולשים במקרר
לשאר העיסה להוסיף את האגוזים וקמח המצה ולאפות בחום 180 מעלות צלסיוס, בתבנית
משומנת כ- ½ שעה ולהוציא כשעדייו היא לחה במרכזה. (לשים לב לא לייבש את העוגה)
להוציא מהתנור לקרר מעט ולצקת מעל את הקרם ששמרנו במקרר.
להחזיר למקרר לשעתיים לפחות עד שהקרם למעלה נקרש ואז למרוח מעל את הקצפת
אפשר לעטר בפרורי שוקולד, בפולי קפה, בדובדבים טריים.
מגיש: קלי
מקור: מקורי
שתף את המתכון