הוראות הכנה
מרכיבים
8 כוסות מים
½ ק"ג גזר לבן (פרסניפ) מקולף וקצוץ
1 תפו"א גדול מקולף וחתוך גס
1 כרישה (חלק לבן בלבד) או 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1 כוס בצל קצוץ
1 עלה דפנה עם 5 גרגרי פלפל אנגלי
50 גרם חמאה או ¼ כוס שמן זית או חצי-חצי
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל לבן לפי הטעם
1 כוס שמנת 15% (שמנת לבישול) או חלב או חלב קוקוס
½ כוס כוסברה קצוצה או שמיר, לקישוט
אופן ההכנה
1. ממלאים קערה ב-8 כוסות מים. חותכים את הפרסניפ (הגזר הלבן), תפו"א והגזר ומוסיפים
לקערה.
2.קושרים את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי בפיסת בד גבינה (גזה).
3.מחממים חמאה (או ¼ כוס שמן זית או חצי-חצי) בסיר גדול. מסננים את הירקות (שומרים
על המים) ומוסיפים עם הכרישה והבצל לסיר. מבשלים 5 דקות בבחישה לעיתים קרובות.
4. מוסיפים את מי ההשרייה חבילת התבלינים ואגוז מוסקט. מתבלים במלח ופלפל ומביאים
לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות עד שהירקות מוכנים.
מצננים מעט, מוציאים את חבילת התבלינים והגזר ומרסקים את יתר הירקות בבלנדר או מעבד
מזון (עם כמות מרק הדרושה).
5. לפני ההגשה, טוחנים כוסברה או שמיר עם השמנת, בוחשים לתוך המרק ומחממים - אך
לא מרתיחים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון