הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לקלתית:
¼ כוס אגוזי המלך
½1 כוסות קמח מצות, רצוי מצות מקמח מלא.
½ כוס (100 גרם) חמאה מומסת או 50 גרם חמאה, ¼ כוס שמן זית.
מלח ופלפל לפי הטעם.
החומרים למלוי:
3 ביצים גדולות (רצוי אורגניות)
1- ½2 כוסות שמנת 15% (375- 500 מ"ל) או תערובת
גבינות "סקי" 9%, ו"סימפוניה" 5%
¼ כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
½ כפית מלח
½1 כוסות אספרגוס חלוט חתוך באלכסון (ראה בהערות)
¼ כוס גבינת "פרמזן" מגורדת, או גבינת עזים קשה.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°C )
להכנת הקלתית:
טוחנים את האגוזים דק במעבד מזון, מוסיפים את קמח המצות ומערבבים בפעימות ("פולסים").
בזמן שהמעבד עובד, מוסיפים את החמאה המומסת ומתבלים במלח ופלפל .
מהדקים לתוך תבנית קפיצית בקוטר 20 -22 ס"מ.
להכנת המילוי:
מפזרים את האספרגוס בתחתית הקיש (אפשר לשמור כמה כתרים לקישוט). טורפים ביצים, גבינות וחמרי תיבול ויוצקים לתבנית. מפזרים מלמעלה "פרמזן".
אופים בחום בינוני 20 -25 דקות עד שה"קיש" יציב ומוזהב. מניחים להתקרר למספר דקות חותכים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון