הוראות הכנה
מרכיבים
לקערה משפחתית:
1 כוס מים
½ ק"ג סוכר
6 חלבונים
מיץ מ-½ לימון
כמה טיפות תמצית מי זהר ( אני מוותרת על הדבר הדומיננטי הזה)
שקדים קלויים לקישוט
אופן ההכנה
מחממים מים וסוכר בסיר על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והתערובת שקופה וחלקה. מגבירים להבה ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שהסירופ סמיך ומבעבע. דקה לפני סוף הבישול מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה.
מוסיפים לסירופ הלוהט מיץ לימון ומי זהר, מסירים מהאש ומיד מוזגים לחלבונים בזרם דק, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 10 דקות, עד שהקערה קרה למגע והקצף במרקם של קרם סמיך.
מעבירים לקערה, מקשטים בשקדים קלויים ומגישים.
מגיש:
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון