בצק פריך על בסיס שמן, שמטגנים בצורה ייחודית, שבסופה מתקבל שבלול בצק משכבות בהירות. brהבצק נטול סוכר או מלח - מה שמבטיח שייצא בהיר גם לאחר הטיגון. brאת המתיקות מוסיפים לעוגיות רק לפני ההגשה, עם הרבה אבקת סוכר מלמעלה. br brהספרדים קוראים לעוגיות האלה "פזואלוס" br brהמרוקאים קוראים לעוגיות אלה "גריוז" , או "רולו" - גליל- בגלל הצורה הסופית של העוגיות
|
|
בצק פריך על בסיס שמן, שמטגנים בצורה ייחודית, שבסופה מתקבל שבלול בצק משכבות בהירות. brהבצק נטול סוכר או מלח - מה שמבטיח שייצא בהיר גם לאחר הטיגון. brאת המתיקות מוסיפים לעוגיות רק לפני ההגשה, עם הרבה אבקת סוכר מלמעלה. br brהספרדים קוראים לעוגיות האלה "פזואלוס" br brהמרוקאים קוראים לעוגיות אלה "גריוז" , או "רולו" - גליל- בגלל הצורה הסופית של העוגיות
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
8 ביצים
½ כוס שמן
½ -¾ כוס מים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לזרייה בעת ההגשה
אופן ההכנה
מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, לעובי ½ ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 5-7 ס"מ ובאורך כ-30 ס"מ
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא:
משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של המזלג. מטביעים את קצה הצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל "שלפוחיות" ( מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר).
מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.
מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.
מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון