חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שבאקייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שבאקייה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
1 מרגרינה
1 כוס מים פושרים
600 ג"ר קמח
קורט מלח
4-5 טיפות מי זוהר
שמן לטיגון
החומרים לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
דבר ראשון מכינים את הסירופ- כי הוא צריך להיות חם כשה"שבאקייה" יוצאת מהשמן.
אפשר להכין אותו שעה- שעתיים לפני שמתחילים להכין את הבצק.
לבשל על האש קטנה ולבחוש מדי פעם עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם בערך לחצי הכמות.
את הבצק יש להכין לפי הרישום לתת לא מעט לנוח. לרדד אותו על משטח משומן , לחתוך לריבועים קטנים בעזרת גלגלת משוננת לצורך הצורה. באותו ריבוע לחרוץ מספר של 4 פתחים
ואז להכניס אחד בתוך השני ולהפוך. לטגן בשמן עמוק עד להזהבה. להוציא לספוג את השמן
ולצקת את הסירופ.
מגיש: lroni10
מקור: ביתי
שתף את המתכון