הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
1 מרגרינה
1 כוס מים פושרים
600 ג"ר קמח
קורט מלח
4-5 טיפות מי זוהר
שמן לטיגון
החומרים לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
דבר ראשון מכינים את הסירופ- כי הוא צריך להיות חם כשה"שבאקייה" יוצאת מהשמן.
אפשר להכין אותו שעה- שעתיים לפני שמתחילים להכין את הבצק.
לבשל על האש קטנה ולבחוש מדי פעם עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם בערך לחצי הכמות.
את הבצק יש להכין לפי הרישום לתת לא מעט לנוח. לרדד אותו על משטח משומן , לחתוך לריבועים קטנים בעזרת גלגלת משוננת לצורך הצורה. באותו ריבוע לחרוץ מספר של 4 פתחים
ואז להכניס אחד בתוך השני ולהפוך. לטגן בשמן עמוק עד להזהבה. להוציא לספוג את השמן
ולצקת את הסירופ.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון