הוראות הכנה
מרכיבים
לממרח השוקולד
1 כוס סוכר
½ כף קפה שחור
3 כפות קקאו
1 כפית קינמון
¼ כוס מים רותחים
1 חבילה ( 200 גרם) מרגרינה לאפיה
100 גרם חלבה
1 ביצה
לעוגה:
חבילת מצות
יין אדום
אופן ההכנה
הכנת ממרח השוקולד
ממיסים את הסוכר, הקפה, הקקאו, הקינמון והמים בקערה במיקרוגל או בסיר על הכיריים.
מוסיפים את המרגרינה והחלבה ומחזירים למיקרוגל או לכיריים עד להמסה, רצוי לערבב מדי פעם.
מערבלים את השוקולד הרותח עם מיקסר ויוצקים לתוכו את הביצה תוך כדי עירבול.
אפשר להתחיל בהכנת העוגה לאחר שהשוקולד מתקרר מעט.
הכנת העוגה
יוצקים מעט יין לקערית
מברישים מצה ביין מצד אחד ומניחים אותה על מגש או משטח ישר כשהצד עם היין למטה.
מורחים את צידה העליון של המצה בשוקולד ומניחים על השוקולד מצה נוספת שהברשנו ביין וכך חוזר חלילה עד להשגת הגובה הרצוי. את המצה האחרונה מברישים ביין משני צידיה ולא מורחים בשוקולד.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למספר שעות, המצות סופגות את היין ומתרככות.
חותכים ל 16 ריבועים.
אפשר להכין את העוגה על מצה וחצי למשפחה תובענית.
מגיש:
מקור: עובר במפחה
שתף את המתכון