חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רצוי להשתמש בממרח שוקולד במתכון שלהלן אך אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר
עוגת מצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רצוי להשתמש בממרח שוקולד במתכון שלהלן אך אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד אחר
הוראות הכנה
מרכיבים
לממרח השוקולד
1 כוס סוכר
½ כף קפה שחור
3 כפות קקאו
1 כפית קינמון
¼ כוס מים רותחים
1 חבילה ( 200 גרם) מרגרינה לאפיה
100 גרם חלבה
1 ביצה
לעוגה:
חבילת מצות
יין אדום
אופן ההכנה
הכנת ממרח השוקולד
ממיסים את הסוכר, הקפה, הקקאו, הקינמון והמים בקערה במיקרוגל או בסיר על הכיריים.
מוסיפים את המרגרינה והחלבה ומחזירים למיקרוגל או לכיריים עד להמסה, רצוי לערבב מדי פעם.
מערבלים את השוקולד הרותח עם מיקסר ויוצקים לתוכו את הביצה תוך כדי עירבול.
אפשר להתחיל בהכנת העוגה לאחר שהשוקולד מתקרר מעט.
הכנת העוגה
יוצקים מעט יין לקערית
מברישים מצה ביין מצד אחד ומניחים אותה על מגש או משטח ישר כשהצד עם היין למטה.
מורחים את צידה העליון של המצה בשוקולד ומניחים על השוקולד מצה נוספת שהברשנו ביין וכך חוזר חלילה עד להשגת הגובה הרצוי. את המצה האחרונה מברישים ביין משני צידיה ולא מורחים בשוקולד.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למספר שעות, המצות סופגות את היין ומתרככות.
חותכים ל 16 ריבועים.
אפשר להכין את העוגה על מצה וחצי למשפחה תובענית.
מגיש: imgold
מקור: עובר במפחה
שתף את המתכון