חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מופלטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מופלטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל- 40 יחידות :
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח
3 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה
מופלטה
חומרים ל- 40 יחידות :
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה מלח
3 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הקמח והמלח, בהדרגה להוסיף מים, ללוש לבצק רך וגמיש. לתת לבצק לנוח ככדור בצק כחצי שעה .
לחלק את הבצק לכדורים (כ- 40).
לטבול כל כדור בקערה עם שמן ולהניח על מגש משומן, לכסות במגבת מטבח נקייה, למשך כחצי שעה.
לחמם מחבת על להבה בינונית,
לפתוח כל כדור בידיים משומנות בשמן לעלה דק בקוטר של 20 ס"מ ולטגן (אין צורך להוסיף שמן למחבת), כאשר רק את העלה הראשון מטגנים משני הצדדים. ברגע שהופכים לצידו השני להניח עליו עלה בצק נוסף , אחרי חצי דקה להפוך את שניהם יחד ולהניח עלה בצק נוסף וכך הלאה כשהערימה הולכת וגובהת ובכל פעם העלה החדש הוא התחתון בערימה שבמחבת..
כשהצטברו בערימה 10- 15 מופלטות וקשה להפוך את כל הערימה, להוציא מהמחבת ולהגיש לשולחן או להניח על צלחת ולכסות במגבת מטבח נקייה, ולהמשיך לטגן ערימה נוספת של מופלטות.
להגיש חם עם חמאה ודבש , ריבה, או ממרח שוקולד.
מגיש: orin
מקור:
שתף את המתכון