חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבוסק חומוס נטול גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נסיון שערכתי לאחרונה כאשר רציתי להתנסות בעבודה עם קמח אורז. br brיצא דווקא נחמד וטעים, אבל הילדים שלי לא התלהבו מזה במיוחד. בעלי דווקא כן. br br
סמבוסק חומוס נטול גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נסיון שערכתי לאחרונה כאשר רציתי להתנסות בעבודה עם קמח אורז. br brיצא דווקא נחמד וטעים, אבל הילדים שלי לא התלהבו מזה במיוחד. בעלי דווקא כן. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח אורז
½ כוס קמח תפו"א
1 ביצה
1 כף סוכר
½ כפית מלח
½ כוס שמן
1 כוס מים
למלית:
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום (לא חובה)
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס
מלח, פלפל שחור וכמון
אופן ההכנה
1. מטגנים בצל ושום המחבת עם קצת שמן.
2. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון ומועכים בעזרת מועך תפו"א.
3. מעבירים את חומרי הבצק למעבד מזון עם להב פלדה עד היווצרות בצק אחיד הנפרד מהדפנות.
4. מניחים לבצק לנוח ולמלית להתקרר.
5. מכינים כלי עם מים על משטח העבודה (צריך להרטיב ידיים בעת ההכנה)
6. מכינים צלחת או משטח מקומח עם קמח תפו"א (למניעת הידבקות ה"סמבוסק")
7. מכינים צלחת עם נייר סופג (ליחידות ה"סמבוסק"המוכנים)
ועכשו מתחילים:
1. מרטיבים את הידיים, לוקחים קצת מהבצק ומגלגלים ביד לכדור.
2. משטחים אותו בכף היד, ומניחים כפית מלית באמצעו.
3. סוגרים את הבצק על המלית בעזרת האצבעות. מגלגלים ומשטחים את הכדור בין הידיים.
4. מניחים בצלחת המקומחת.
5. כך מכינים מספר יחידות "סמבוסק" ומניחים מחבת משומנת על הגז (ה"סמבוסק" ישתו את השמן, אבל לא לשים יותר מדי שמן. הם מיטגנים מהר נאד).
6. מטגנים את הסמבוסק כדקה - דקה וחצי מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מגיש: CeliacMom
מקור:
שתף את המתכון