הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח אורז
½ כוס קמח תפו"א
1 ביצה
1 כף סוכר
½ כפית מלח
½ כוס שמן
1 כוס מים
למלית:
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום (לא חובה)
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס
מלח, פלפל שחור וכמון
אופן ההכנה
1. מטגנים בצל ושום המחבת עם קצת שמן.
2. מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון ומועכים בעזרת מועך תפו"א.
3. מעבירים את חומרי הבצק למעבד מזון עם להב פלדה עד היווצרות בצק אחיד הנפרד מהדפנות.
4. מניחים לבצק לנוח ולמלית להתקרר.
5. מכינים כלי עם מים על משטח העבודה (צריך להרטיב ידיים בעת ההכנה)
6. מכינים צלחת או משטח מקומח עם קמח תפו"א (למניעת הידבקות ה"סמבוסק")
7. מכינים צלחת עם נייר סופג (ליחידות ה"סמבוסק"המוכנים)
ועכשו מתחילים:
1. מרטיבים את הידיים, לוקחים קצת מהבצק ומגלגלים ביד לכדור.
2. משטחים אותו בכף היד, ומניחים כפית מלית באמצעו.
3. סוגרים את הבצק על המלית בעזרת האצבעות. מגלגלים ומשטחים את הכדור בין הידיים.
4. מניחים בצלחת המקומחת.
5. כך מכינים מספר יחידות "סמבוסק" ומניחים מחבת משומנת על הגז (ה"סמבוסק" ישתו את השמן, אבל לא לשים יותר מדי שמן. הם מיטגנים מהר נאד).
6. מטגנים את הסמבוסק כדקה - דקה וחצי מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון