הוראות הכנה
מרכיבים
ביצי דגים (הכי טוב - ביצי מטיאס מושרים)
שמן סויה, קנולה, תירס או חמניות - לא שמן זית!בערך חצי ליטר לכל 100 גרם ביצים
מלח
חומץ הדרים 5% - לא בן יין ולא בלסמי!
אופן ההכנה
1. אם משתמשים בביצים קפואות - להפשיר את הקרום (הכיס) העוטף את הביצים תחת ברז מים
קרים. לחתוך בזהירות את הקרום ולקלף מהביצים הקפואות. ביצים אחרות, אם הן רכות שרק
הוצאו מהדג - כמו קרפיון למשל אפשר להקפיא קודם ואז לפעול כמוסבר לעיל.
2. להכניס את הביצים לכלי ולהניח בצד להפשרה גמורה.
3. לסנן את המים ולהעביר את הביצים למעבד מזון עם להב פלסטי או למלוש בצק עם אביזר
להקצפה.
4. להפעיל את המכונה ולהוסיף בהדרגה ככפית אחת שמן. ברגע שהשמן התערבב היטב עם
הביצים להוסיף עוד שמן )אפשר להוסיף שמן ישירות מהבקבוק אין צורך למדוד כל פעם כפית(.
בקיצור - כמו הכנת מיונז.
5. להוסיף מלח וחומץ לפי הטעם תוך כדי ערבול.
6. להעביר לכלי נקי ויבש ולשמור בקירור עד חודש ימים.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון