הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג קמח מנופה
1-כפית מלח
1-ביצה
2-כפות חומץ
6-כפות שמן
4-כוסות מים
½-ליטר שמן לטיגון
מלית:
750-גרם גבינה צפתית/"חמד"/"ברינזה"(לפי בחירה,אפשר מכל דבר לשלב גם)
250-גרם גבינה "טוב טעם"/ "כנען"
2-חלמונים
1-כף קמח
אופן ההכנה
בקערת המערבל לערבב את המים, ביצה, חומץ, שמן והמלח בעזרת כף.
להוסיף בהדרגה את הקמח ולהתחיל ללוש בכף לישה, במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, קשה אבל נעים למגע.
לכסות במגבת ולהניח ל- 30 דקות.
לקמח משטח עבודה,להוציא את הבצק וללוש שוב כ-5 דקות,להחזיר לקערה, לכסות לשעה נוספת.
הכנת המילוי:
לרסק את הגבינות, להוסיף חלמונים וקמח, לערבב היטב.
בשלב זה הבצק מוכן למילוי.
לקמח שוב משטח, להוציא את הבצק מהקערה ובעזרת סכין לחלק ל- 18 חלקים.
ללוש כדקה כל חלק בנפרד ולכסות שוב ל- 15 דקות.
לרפד שתי תבניות שטוחות בנייר אפיה ולשמן היטב.
בעזרת מערוך לרדד את הבצק לעלים מאד דקים.
לשמן משטח,להניח את עלי הבצק (כל אחד בנפרד) ולמתוח כמה שאפשר בזהירות מכל הצדדים.
לטפטף מעל כ- 2 כפות שמן ולקפל את הבצק למרכז קיפול אחד וקיפול נוסף מעל ושוב קיפול למרכז וקיפול נוסף מעל כך שצורת הבצק תהיה מרובעת.
להניח מילוי במרכז ולסגור את קצוות הבצק למרכז ליצירת מרובע.
להניח בתבנית,לשטח מעט ולהבריש בשמן.(9 יח' בכל תבנית).
לאפות בתנור מחומם ל 200 מעלות 20 דקות עד שיקבלו צבע חום זהב.
בתיאבון וחג שבועות שמח.
מגיש:
מקור: גרוזיני ביתי
שתף את המתכון