הוראות הכנה
מרכיבים
3 מיכלי שמנת מתוקה
3 גביעי שמנת חמוצה 30%
3 חבילות גבינת "טוב טעם"
1 גביע גבינת שמנת טבעית מסוג "נאפוליון"
2 שקיות ג'לטין פרווה (נטו)
250 גרם ביסקוויט פתיבר
100 גרם חמאה מומסת
תמצית וניל טובה - לפי הטעם
½1 כוסות סוכר
½ עד ¾ כוס חלב
אם רוצים אפשר לשיכבה שניה:
1 מיכל שמנת מתוקה
½ כוס סוכר
תמצית תות טובה
גלטין מומס מהמנה למעלה
אופן ההכנה
1. לפורר את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה. להדק על תחתית
תבנית קפיצית קוטר 28 ס"מ, ולהכניס למקרר.
2. לערבב את הגבינות והשמנת החמוצה להוסיף תמצית וניל
וחצי כוס סוכר.
3. להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר הנותר עד לקבלת
קצפת קשה ויציבה.
4. לערבב את הג'לטין בחלב קר. להניח סיר עם מים רותחים על
האש להכניס למים את הכלי עם החלב הקר והג'לטין ולהרתיח
ולערבב ללא הפסקה עד שהג'לטין ימס ולא יהיו גושים כלל.
5. לערבב את הקצפת עם הגבינות עד לקבלת תערובת הומוגנית.
6. להוסיף את הג'לטין המומס בחלב תוך כדי ערבול במערבל ידני
ובמהירות נמוכה או ע"י מערבל דוגמת "קיצ'נאייד". כשכל
הג'לטין התערבב כראוי, להוציא את התבנית מהמקרר ולצקת
על הביסקוויטים את התערובת. להכניס למקרר ל - 3 שעות.
אם רוצים שיכבה נוספת:
1. להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר, להוסיף תמצית
וג'לטין ולערבב היטב.
2. להוציא את התבנית כעבור 3 שעות מהמקרר ולצקת על הגבינה
את השיכבה השניה ולהחזיר למקרר ל - 3 שעות נוספות.
העוגה תהייה קשה דייה כעבור כ - 6 שעות במקרר.
להוציא מהמקרר ועם סכין להפריד את העוגה מהדפנות ולהחזיר
למקרר.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון