הוראות הכנה
מרכיבים
4 סלקים
4 בצלים
4-5 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
כף גרגרי חרדל
למישרה:
2 וחצי כוסות חומץ בן יין לבן
2 כוסות מים
1/3 כוס סוכר
3 כפות מלח גס
אופן ההכנה
קולפים את הסלקים, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך
אותו הדבר עושים לבצלים (טבעות).
מסדרים בצנצנת בשכבות את הבצל והסלק לסירוגין.
מפזרים מעל גרגרי חרדל, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מרתיחים את חומרי התחמיץ בסיר, תוך עירבוב, מקפידים שהסוכר יימס כולו.
יוצקים את התחמיץ הרותח מעל הסלק והבצל - לוודא שהכל מכוסה בנוזל. אם חסר לא להתעצל ולהכין עוד מהמישרה.
וסוגרים את הצנצנת לאחר צינון קל.
מוכן כעבור יומיים שלושה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון