הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
רבע כפית מלח
חצי כוס קמח
2 ביצים
חצי כוס מים
גבינה צהובה - רצוי פיקנטית או חריפה, בערך 50 גרם
ניתן להכפיל הכמויות, להגדלת מספר הפחזניות
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר מים, חמאה,מלח. מוסיפים את הקמח ובוחשים בכף עץ עד שהבצק נושר מדפנות הסיר.ממשיכים לבחוק עוד דקה. מוסיפים בזריזות את הביצים וגוררים לתערובת רצועות של גבינה צהובה. בוחשים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים פחזניות בסיוע כף וכפית, במרווחים ביניהם. את הקצוות של הפחזניות (החוד) מעגלים קמעא באצבע.
אופים בין 20 לחצי שעה בתנור בחום של כ-200 מעלות - או עד שצבע הפחזניות הופך זהוב כהה. להזהר מחריכה. מכבים התנור ומשהים הפחזניות עוד כרבע שעה . ניתן לאכול חם אבל גם קר.
מגיש:
מקור: צרפתי
שתף את המתכון