הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם תותים
1 כוס +1 כף (215 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
2 כפות מיץ לימון טרי
1 חלבון
הכלים:
מיקסר רב עצמה
קערת הגשה גדולה או 12-14 תבניות אישיות מחרסינה או מזכוכית.
אופן ההכנה
1. שוטפים את התותים ומניחים ליבוש על מגבת ניר. חותכים כ לתות ל4 חתיכות בערך.
2. שמים את התותים עם הסוכר והווניל בקערת מיקסר ובעזרת המקצף מערבלים במהירות נמוכה כ-3 דקות עד שהתערובת הופכת לרסק גס (התערובת לא תהיה חלקה. ישארו חתיכות קטנות של פרי). מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים. מוסיפים את החלבון (רצוי מביצה גדולה ובטמפרטורת החדר)ומקציפים 20 דקות , לא פחות, במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת מאוד למוס יציב שממלא את כל הקערה (רצוי להקציף עם מכסה על הקערה - כי התערובת יכולה להתיז לצדדים והחוצה).
3. מעבירים לכלי גדול או לכלים האישיים. מקפיאים מיד, כמה שעות ומגישים קפוא.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון