חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמרים שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמדר ברמק הוציאה לא מזמן ספר אפיה, אותו לא ראיתי, אך שמעתי שהוא ראשון מסוגו בארץ, בהקשר של איכות. brאת מתכוניה של סמדר ללחם אני מכירה מזה שנים. הוראותיה מדוייקות, והתוצאות לא מאחרות לבוא. brאני לא אופה דגולה, ומתמקדת בעיקר בבישול, אבל עם הנחיות כאלה אין מקום לטעויות.
עוגת שמרים שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמדר ברמק הוציאה לא מזמן ספר אפיה, אותו לא ראיתי, אך שמעתי שהוא ראשון מסוגו בארץ, בהקשר של איכות. brאת מתכוניה של סמדר ללחם אני מכירה מזה שנים. הוראותיה מדוייקות, והתוצאות לא מאחרות לבוא. brאני לא אופה דגולה, ומתמקדת בעיקר בבישול, אבל עם הנחיות כאלה אין מקום לטעויות.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם לבן (שטיבל 2)
40 גרם שמרים טריים או כף וחצי שמרים יבשים
¼1 כוסות חלב פושר
¾ כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים שלמות טרופות
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה
למלית שוקולד:
200 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת קקאו מנופה
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית נס קפה
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס ממרח שוקולד בטעם אגוזים
לזיגוג:
¼ כוס סוכר
¼ כוס מים
אופן ההכנה
בצק:
מערבבים בקערת המיקסר 1 כוס קמח, ¾ כוס חלב ואת השמרים. מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעיסה תופחת ונעשית נקבובית.
מוסיפים את שאר חומרי הבצק, למעט החמאה. לשים בעזרת וו לישה כדקה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שיווצר כדור בצק רך וגמיש.
עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחה איטית של כשעתיים (אפשר יותר).
מלית:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לעיסה אחידה. אם מכינים מראש או אם החמאה רכה מאוד - לשמור בכלי מכוסה במקרר.
הכנת העוגות:
מחלקים את הבצק הקר שתפח ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בגודל של כ-35X25 ס"מ. מורחים בעזרת מרית רבע מכמות המלית על העלה ומקפלים לרוחב לשליש ומעליו השליש של הצד הנגדי למלבן בגודל שליש העלה. מרדדים ומקפלים כך גם את שאר הבצק והמלית. מניחים את העלים המקופלים על מגש ומכסים בנילון נצמד ומאחסים במקרר כשעה. מוציאים כל קיפול ומרדדים אותו בזהירות לעלה הכי דק שמצליחים לרדד ומקפלים, הפעם בצורת ספר: כל צד לכיוון האמצע עד חצי העלה, ואת שני הצדדים המקופלים אחר כך אחד על השני למלבן עבה. מניחים שוב את מלבני העלים המקופלים על מגש, מכסים בניילון ומאחסנים במקרר כשעה.
מרדדים לאורך בלבד כל עלה למלבן ארוך וצר בגודל כ-40X12 ס"מ, ובעובי של כס"מ. בסכין חד, חותכים את עלה הבצק המרודד ל-3 פסים לאורכו וקולעים צמה תוך כדי שמכוונים את הצד החתוך של שכבות השוקולד כלפי מעלה.
מניחים כל צמה בתבנית "אינגליש קייק" ואופים מיד (אין צורך להתפיח) כ-45 דקות בחום בינוני-נמוך 160°.
זיגוג:
מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-4 דקות עד שנוצר סירופ.
מוציאים את העוגות האפויות מהתנור, ומברישים אותן מיד בסירופ החם.
ניתן להקפיא לאחר קירור. אפשר לפרוס את העוגות ולהחזירן לתבנית, לעטוף אותה עם העוגות הפרוסות בנילון נצמד ולהקפיא. כך ניתן להפשיר בכל פעם רק את המספר הרצוי של פרוסות, במיקרו בחום הפשרה איטי.
מגיש: גן-עדן
מקור: סמדר ברמק
שתף את המתכון