הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם לבן (שטיבל 2)
40 גרם שמרים טריים או כף וחצי שמרים יבשים
¼1 כוסות חלב פושר
¾ כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים שלמות טרופות
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה
למלית שוקולד:
200 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת קקאו מנופה
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית נס קפה
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס ממרח שוקולד בטעם אגוזים
לזיגוג:
¼ כוס סוכר
¼ כוס מים
אופן ההכנה
בצק:
מערבבים בקערת המיקסר 1 כוס קמח, ¾ כוס חלב ואת השמרים. מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעיסה תופחת ונעשית נקבובית.
מוסיפים את שאר חומרי הבצק, למעט החמאה. לשים בעזרת וו לישה כדקה. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שיווצר כדור בצק רך וגמיש.
עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחה איטית של כשעתיים (אפשר יותר).
מלית:
מכניסים למעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לעיסה אחידה. אם מכינים מראש או אם החמאה רכה מאוד - לשמור בכלי מכוסה במקרר.
הכנת העוגות:
מחלקים את הבצק הקר שתפח ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בגודל של כ-35X25 ס"מ. מורחים בעזרת מרית רבע מכמות המלית על העלה ומקפלים לרוחב לשליש ומעליו השליש של הצד הנגדי למלבן בגודל שליש העלה. מרדדים ומקפלים כך גם את שאר הבצק והמלית. מניחים את העלים המקופלים על מגש ומכסים בנילון נצמד ומאחסים במקרר כשעה. מוציאים כל קיפול ומרדדים אותו בזהירות לעלה הכי דק שמצליחים לרדד ומקפלים, הפעם בצורת ספר: כל צד לכיוון האמצע עד חצי העלה, ואת שני הצדדים המקופלים אחר כך אחד על השני למלבן עבה. מניחים שוב את מלבני העלים המקופלים על מגש, מכסים בניילון ומאחסנים במקרר כשעה.
מרדדים לאורך בלבד כל עלה למלבן ארוך וצר בגודל כ-40X12 ס"מ, ובעובי של כס"מ. בסכין חד, חותכים את עלה הבצק המרודד ל-3 פסים לאורכו וקולעים צמה תוך כדי שמכוונים את הצד החתוך של שכבות השוקולד כלפי מעלה.
מניחים כל צמה בתבנית "אינגליש קייק" ואופים מיד (אין צורך להתפיח) כ-45 דקות בחום בינוני-נמוך 160°.
זיגוג:
מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-4 דקות עד שנוצר סירופ.
מוציאים את העוגות האפויות מהתנור, ומברישים אותן מיד בסירופ החם.
ניתן להקפיא לאחר קירור. אפשר לפרוס את העוגות ולהחזירן לתבנית, לעטוף אותה עם העוגות הפרוסות בנילון נצמד ולהקפיא. כך ניתן להפשיר בכל פעם רק את המספר הרצוי של פרוסות, במיקרו בחום הפשרה איטי.
מגיש:
מקור: סמדר ברמק
שתף את המתכון