ככל הידוע היו אלו בני שבט המאיה שגילו ראשונים וצרכו פולי קקאו למאכל. גם האצטקים השתמשו בפולי הקקאו להכנת משקה, בתוספת וניל ופלפל צילי חריף. המשקה נחשב לממריץ ושימש כתרופה למחלות שונות. הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח איתו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס החמישי אלא שהאירופאים החליפו את הצילי במשקה האינדיאני בסוכר שהמתיק את המשקה המר. במאה ה-17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות בקרב האירופאים. האנגלי גוזף פריי ב-1847 היה הראשון שיצר שוקולד למאכל. דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שוויצרי, ייצר ושיווק את שוקולד החלב הראשון. br br
|
|
|
ככל הידוע היו אלו בני שבט המאיה שגילו ראשונים וצרכו פולי קקאו למאכל. גם האצטקים השתמשו בפולי הקקאו להכנת משקה, בתוספת וניל ופלפל צילי חריף. המשקה נחשב לממריץ ושימש כתרופה למחלות שונות. הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח איתו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס החמישי אלא שהאירופאים החליפו את הצילי במשקה האינדיאני בסוכר שהמתיק את המשקה המר. במאה ה-17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות בקרב האירופאים. האנגלי גוזף פריי ב-1847 היה הראשון שיצר שוקולד למאכל. דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שוויצרי, ייצר ושיווק את שוקולד החלב הראשון. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם סוכר
4 גרם נס קפה
150 מ"ל מים
100 גרם חמאה
5 ביצים
12 חלמונים
100 גרם קמח
350 גרם שוולד מריר משובח
8 יחידות פרלין שוקולד לבן
אופן ההכנה
הכנס לסיר: מים, נס קפה, סוכר וחמאה. הנח על גבי כיריים גז, ערבב עד להמסה והבא לרתיחה עדינה. העבר את תכולת הסיר לקערת מיקסר וערבב לצינון.
הוסף שוקולד מומס והמשך לערבב, הוסף, תוך ערבוב, ביצים וחלמונים, הוסף, בהדרגה, קמח וערבב לקבלת תערובת הומוגנית.
חלק לתבניות נייר מתאימות. הכנס לכל תבנית פרלין שוקולד לבן.
אפייה: 15 דקות, בחום של 160°C,
מגיש:
מקור: צרפתי
שתף את המתכון