הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לצנצנת גדולה:
צרור גדול של פטרוזיליה שטופה היטב ובלי הגבעולים העבים
(הערה: מי שאוהב, יכול להוסיף כוסברה, אבל זה לא ממש המקור)
½1 ראשי שום או כמות דומה של שום כתוש מוכן
1 עלה דפנה מפורר
פלפל שחור או תערובת פלפלים (לפי הטעם, אבל הטעם לא אמור להיות חריף)
2 כפות שטוחות מלח שולחן
1 פלפל אדום חריף
1 כף מחוקה פפריקה מתוקה
1 כוס מים מינראליים או מסוננים
1 כוס חומץ הדרים
¼ כוס שמן תירס (או שמן זית אבל זה לא ממש ארגנטינאי)
¼ כוס יין אדום מאיכות טובה
אופן ההכנה
1. לעקר את הצנצנת.
2. טוחנים פטרוזיליה במעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים היטב במעבד מזון.
3. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד זמן קצר.
4. מיישנים את התערובת שבוע לפחות לגיבוש טעמים.
מגיש:
מקור: אלדד לוי - על השולחן גליון 184
שתף את המתכון