הוראות הכנה
מרכיבים
כוס שמן
2 כוסות מים כפית סוכר
3/4 כפית מלח
תפוחי אדמה לפירה
בצל מטוגן, פלפל , מלח
3 כוסות קמח מצה
8 ביצים
אופן ההכנה
מכינים פירה מתפוחי אדמה (בערך 7 תפוחי אדמה) ומוסיפים בצל מטוגן, פלפל ומלח, לפי הטעם.
מרתיחים בסיר את השמן,המים, הסוכר והמלח. כאשר התמיסה רותחת, מוסיפים את קמח המצה ובוחשים היטב ומסירים מהאש.ממתינים מעט ואז מערבבים בזריזות וביסודיות את הביצים.
נוטלים כדור בצק, משטחים אותו ביד, ממלאים בפירה ואוטמים את הבורקס. מכינים מעין כופתאות עגולות ומניחים על גבי תבנית משומנת או נייר אפייה.
אופים בחום בינוני כחצי שעה או עד שהבורקס משחימים.
ניתן גם למרוח עליהם לפני האפיה ביצה טרופה ומעט שומשום.
מגיש:
מקור: שף אסתר
שתף את המתכון