הוראות הכנה
מרכיבים
עיסת שמרים:
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1 כף קמח
¼ כוס מים פושרים
לבצק:
4 כוסות קמח (רצוי שטיבל מס' 2)
1 כף מלח גס
¾1 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית
לאנטי פסטי:
2 קישואים בינוניים חתוכים בעובי 1 ס"מ לעיגולים
¼ פלפל ירוק חתוך לקוביות גסות
¼ פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
¼ פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
1 שן שום פרוסה דק
¼ חציל חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
1 כפית אורגנו יבש
½ כפית מלח גס
¼ כפית קצח (לא חובה, ניתן להשתמש לחילופין בשומשום או פרג לא טחון)
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
להכנת העיסה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד בקערה עמוקה, מכסים ומניחים בצד לתפיחה ותסיסה של 10 דקות.
להכנת הבצק:
מניחים בקערה גדולה את הקמח והמלח הגס ומערבבים קלות, יוצרים במרכז גומה ומוסיפים לתוכה את עיסת השמרים והשמן מערבבים מעט ואז מסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק, מניחים בצד להתפחה כ- שעה.
בנתיים מכינים את האנטי פסטי:
מחממים במחבת את השמן עד לרמה שהוא מתחיל מעט "לעשן", מוסיפים לשמן את כל הירקות ומטגנים, "מקפיצים" קלות כמה דקות עד שהם מקבלים גון זהבהב עד השחמה קלה, מסירים מהאש, מתבלים באורגנו, מלח גס וקצח ומערבבים. מניחים בצד לצינון מוחלט.
לאחר שהבצק שלנו תפח שעה, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה, משמנים מעט את נייר האפייה בשמן זית ומותחים את הבצק על כל התבנית בעזרת הידיים. יוצרים על הבצק גומות בעזרת האצבעות ואז מפזרים מעל את תערובת האנטי פסטי שהכנו קודם, מניחים בצד לעוד כ- 15-20 דקות להתפחה שניה ואז מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים את הפוקאצ'ה כ- 25-30 דקות עד שמתקבלת השחמה קלה בחלק העליון והחלק התחתון נשאר מעט פריך בשוליים אך גם רך וגמיש במרכז.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון