הוראות הכנה
מרכיבים
4 חלמונים
½ כוס דבש מפרחי הדרים של "יד מרדכי"
½ כוס סוכר
½1 מיכל שמנת מתוקה "יטבטה"
½ שקית ג'לטין
½ כוס ברנדי
¼ כוס תמרים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות.
לרוטב:
1 מעדן פירות יער 100% פרי של "יד מרדכי"
½ כוס יין אדום
1 מקל קינמון
אופן ההכנה
מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, שאינה נוגעת במים. מקציפים באמבט על אש בינונית את החלמונים, הסוכר והדבש כ-10 דקות או עד לקצף יציב. מורידים מן האש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים בכוס את הג'לטין עם הברנדי בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כ-20 שניות עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים, תוך כדי הקצפה ידנית קלה , אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מן הסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות.
מקציפים בקערה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה מקפלים את הקצפת בעדינות אל קציפת החלמונים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את התמרים , מערבבים קלות ויוצקים לתבניות אישיות (או לתבנית מוארכת "עוגה אנגלית") ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.
הרוטב:
מחממים בסיר קטן את מעדן פירות היער, היין והקינמון כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מתחמם היטב.
מוציאים את הרפרפת מהתבנית (ע"י טבילה מהירה במים חמים) ומגישים עם רוטב פירות יער חם. אם מכינים בתבנית מאורכת - חותכים פרוסה לכל מנה ומגישים עם הרוטב החם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ריבות יד מרדכי
שתף את המתכון