חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רפרפת דבש ברוטב מעדן פירות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רפרפת (בשמה הצרפתי "פרפה" Parfait ) היא תערובת קצפית קלילה, brאו גלידה עם פירות מרוסקים. במתכון שלפנינו יש שילוב של דבש ומעדן פירות יער brבנוסף למרכיבים המקובלים.
רפרפת דבש ברוטב מעדן פירות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רפרפת (בשמה הצרפתי "פרפה" Parfait ) היא תערובת קצפית קלילה, brאו גלידה עם פירות מרוסקים. במתכון שלפנינו יש שילוב של דבש ומעדן פירות יער brבנוסף למרכיבים המקובלים.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 חלמונים
½ כוס דבש מפרחי הדרים של "יד מרדכי"
½ כוס סוכר
½1 מיכל שמנת מתוקה "יטבטה"
½ שקית ג'לטין
½ כוס ברנדי
¼ כוס תמרים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות.
לרוטב:
1 מעדן פירות יער 100% פרי של "יד מרדכי"
½ כוס יין אדום
1 מקל קינמון
אופן ההכנה
מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, שאינה נוגעת במים. מקציפים באמבט על אש בינונית את החלמונים, הסוכר והדבש כ-10 דקות או עד לקצף יציב. מורידים מן האש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים בכוס את הג'לטין עם הברנדי בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כ-20 שניות עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים, תוך כדי הקצפה ידנית קלה , אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מן הסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות.
מקציפים בקערה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה מקפלים את הקצפת בעדינות אל קציפת החלמונים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את התמרים , מערבבים קלות ויוצקים לתבניות אישיות (או לתבנית מוארכת "עוגה אנגלית") ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.
הרוטב:
מחממים בסיר קטן את מעדן פירות היער, היין והקינמון כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מתחמם היטב.
מוציאים את הרפרפת מהתבנית (ע"י טבילה מהירה במים חמים) ומגישים עם רוטב פירות יער חם. אם מכינים בתבנית מאורכת - חותכים פרוסה לכל מנה ומגישים עם הרוטב החם.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: ריבות יד מרדכי
שתף את המתכון