חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטה פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חטיף קל להכנה המתאים לאירוח ומזנון חפשי.
פטה פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חטיף קל להכנה המתאים לאירוח ומזנון חפשי.
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות
30 גרם חמאה לטיגון
2 שני שום כתושות
½ כוס בנדי
75 גרם גבינת פרמזן
100 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
קרקרים מלוחים
צנימי טוסט
מעט שמיר טרי קצוץ דק
אופן ההכנה
ממיסים את 30 גרם החמאה במחבת ומוסיפים לתוכה את הפטריות ומאדים כ- 10 דקות, לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לאדות עוד מס' דקות על אש נמוכה. בנתיים שמים את הברנדי בתוך מצקת עמוקה של מרק (למי שאין מספיק עמוקה ניתן לעשות זאת במחבת או בקלחת) ומחממים את הבנדי מעל להבה קטנה עד שהמצקת מתלקחת (מה שנקרא בשפה המקצועית "פלומבה"), שהמצקת מתלקחת, יוצקים את הנוזל ה"דולק" למחבת עם הפטריות, מכבים את האש ומצננים לחלוטין.
מכניסים למעבד מזון את הפטריות, הפרמזן, 100 גרם חמאה, המלח והפלפל ומערבלים עד שנוצרת עיסה חלקה.
בנתיים מרפדים תבנית של עוגה אנגלית בניילון נצמד עם שוליים חיצוניים. מעבירים לתבנית את עיסת הפטריות, משטחים היטב ומכסים את העיסה בשוליים החיצוניים שהשארנו, מכניסים למקרר לשעתיים וחצי לפחות.
לאחר מכן הופכים את התבנית על כלי הגשה מאורך, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים פרוסות דקות מאוד מה"פטה" פיטריות מניחים על פרוסת קרקר מלוח או על צנים טוסט מקשטים במעט שמיר קצוץ מסדרים על הצלחת הגשה ומגישים.
מגיש: m73
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון