הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פטריות שמפיניון טריות
30 גרם חמאה לטיגון
2 שני שום כתושות
½ כוס בנדי
75 גרם גבינת פרמזן
100 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
קרקרים מלוחים
צנימי טוסט
מעט שמיר טרי קצוץ דק
אופן ההכנה
ממיסים את 30 גרם החמאה במחבת ומוסיפים לתוכה את הפטריות ומאדים כ- 10 דקות, לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לאדות עוד מס' דקות על אש נמוכה. בנתיים שמים את הברנדי בתוך מצקת עמוקה של מרק (למי שאין מספיק עמוקה ניתן לעשות זאת במחבת או בקלחת) ומחממים את הבנדי מעל להבה קטנה עד שהמצקת מתלקחת (מה שנקרא בשפה המקצועית "פלומבה"), שהמצקת מתלקחת, יוצקים את הנוזל ה"דולק" למחבת עם הפטריות, מכבים את האש ומצננים לחלוטין.
מכניסים למעבד מזון את הפטריות, הפרמזן, 100 גרם חמאה, המלח והפלפל ומערבלים עד שנוצרת עיסה חלקה.
בנתיים מרפדים תבנית של עוגה אנגלית בניילון נצמד עם שוליים חיצוניים. מעבירים לתבנית את עיסת הפטריות, משטחים היטב ומכסים את העיסה בשוליים החיצוניים שהשארנו, מכניסים למקרר לשעתיים וחצי לפחות.
לאחר מכן הופכים את התבנית על כלי הגשה מאורך, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים פרוסות דקות מאוד מה"פטה" פיטריות מניחים על פרוסת קרקר מלוח או על צנים טוסט מקשטים במעט שמיר קצוץ מסדרים על הצלחת הגשה ומגישים.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי
שתף את המתכון