חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט פסטה חגיגי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט פסטה קליל, צבעוני, ססגוני וטעים המתאים מאוד לאירוח או כמנה עיקרית בארוחת ערב.
סלט פסטה חגיגי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט פסטה קליל, צבעוני, ססגוני וטעים המתאים מאוד לאירוח או כמנה עיקרית בארוחת ערב.
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פסטה סלילים
1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא בינוני חתוך לקוביות בינוניות (לא חובה!)
1 עגבנייה פרוסה
1 פלפל ירוק פרוס דק
½ פלפל אדום פרוס דק
½ פלפל צהוב פרוס דק
½ אבוקדו חתוך לקוביות
20 זיתים שחורים מגולענים וחצויים (אם אין שחורים ניתן להשתמש בירוקים)
1 בצל סגול פרוס (ניתן להתשמש גם בבצל רגיל)
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
½ לימון טרי סחוט
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
½ כף כוסברה טרייה קצוצה
½ כף שמיר טרי קצוץ
3 עלי בזיליקום קצוצים גס
½ כפית סוכר
מעט שמן לטיגון
לקישוט:
¼ חבילה עירית קצוצה
אופן ההכנה
מטגנים את קוביות החציל והקישוא עד להשחמה, מסננים מעודפי שומן ומניחים בקערה.
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן על למצב "אל-דנטה", מססנים מהנוזלים ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה גם את פרוסות העגבנייה, את כל סוגי הפלפלים, את האבוקדו, הזיתים, הבצל הסגול ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.
בצנצנת זכוכית שמים את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים את הצנצנת ומערבבים היטב היטב.
מוסיפים לסלט את הרוטב שבצנצנת ואת הגבינה המלוחה המפוררת ומערבבים היטב, מקשטים בעירית קצוצה ומניחים לפחות לשעה במקרר לפני ההגשה.
ניתן להגיש סלט זה ליד לחם שום.
מגיש: m73
מקור: אוסף מתכונים אישי+תוספות שלי
שתף את המתכון