חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


במיה וגזר כבושים -סגנון הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brחמוצים מיוחדים ונהדרים, מתובלים בסגנון הודי
במיה וגזר כבושים -סגנון הודי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

brחמוצים מיוחדים ונהדרים, מתובלים בסגנון הודי
הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם במיה ( רצוי להשתמש בבמיה הצעירה והקטנה ביותר)
400 גרם גזר, קלוף וחתוך לגפרוגים בעובי גומה לבמיה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 צ'ילי אדום טרי, או שני פלפלי שאטה מיובשים
2 שיני שום , קלופות
זרעים משני תרמילי הל
1/4 כפית זרעי כמון (שלמים בלבד, אם יש רק כמון טחון - מוותרים!)
1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים
1/2 כפית זרעי חרדל שלמים
1/8 כפית כורכום טחון
לנוזל הכבישה:
2 כוסות חומץ טבעי או חומץ תפוחים
1 כף מלח
6 כפות סוכר
אופן ההכנה
קוטמים את גבעולי הבמיה בצורת קונוס ( כמו עיפרון מחודד), כדי להפחית את נזילות הריר.
מסדרים בצנצנת מעוקרת שכבות של במיה וגזר, ומפזרים בין השכבות את התבלינים.
בסיר קטן מחממים את החומץ, המלח והסוכר, עד לסף רתיחה. בוחשים ומערבבים עד שהסוכר והמלח יימסו לגמרי.
שופכים את נוזל הכבישה החם עם הירקות, כך שיכסה אותם לגמרי.
דופקים את הצנצנת על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר שנלכדו בין הירקות.
סוגרים את המכסה ושומרים מחוץ למקרר במשך כשבועיים.
כשהירקות מוכנים - מעביירים למקרר.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון