הוראות הכנה
מרכיבים
½4 כוסות קמח רגיל
15 גר' שמרים טריים
כפית סוכר
3 כוסות מים פושרים
½1 כוסות מים
½1 כוסות חלב
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
4 כוסות סוכר
½3-2 כוסות מים
כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים
2 כפות מי פריחת הדרים
אופן ההכנה
1. ממיסים את השמרים והסוכר עם מעט מים, מניחים במקום חמים עד שהם מעלים קצף
2. מוספים את שאר המים לתערובת השמרים תוך טריפה מתמדת
3. מנפים את הקמח לקערה גדולה
4. יוצקים את עיסת השמרים לתוך גומה בקמח, וטורפים במרץ, הבצק רך מאוד, דומה לבלילה
5. מכסים בבד נקי,מנחים במקום חמים לשעתיים לתפיחה
6. טורפים במרץ בשנית, ומניחים לתפיחה חוזרת
7. טורפים במרץ בשלישית, (הסוד הוא הכמיות הטריפה-כמה שיותר יוצא יותר אווררי)
מתקבל מרקם בצק גמיש מאד
הכנת הסירופ:
8. ממיסים את הסוכר במים ובמיץ הלימון, מבשלים עד שמסמיך, (מכסה את גב הכף)
9. מוסיפים את מי הורדים ומי פריחת ההדרים
10. מבשלים 2 דקות נוספות, מנחים לצינון (הסירופ חייב להיות קר בעת השימוש)
11. מחממים שמן בסיר
12. טורפים את הבצק
13. מרטיבים כפית/כף (תלוי בגודל הסופגניה שאנו רוצים לקבל) נוטלים מן הבצק, מטילים אל
תןך השמן (לא רותח - חם), מטגנים בעדינות, סופגניות אחדות בכל פעם, הן יצופו
במהירות
14. אם רוצים צורה כדורית יותר, מכניסים את הבצק לצנטר עם פיה עגולה, ומזלפים לתוך
השמן במקטעים שווים
15. כאשר הסופגניות מזהיבות ופריכות, מוציאים בכף מחוררת, מנקזים על מפיות נייר
16. טובלים בעודן חמות בסירופ הקר לדקה שתיים לספיגת הסירופ,
17. אפשר לאכול קרות או חמות
18. אפשר לזרות אבקת סוכר/קינמון
19. בתאבון
מגיש:
מקור: קלודיה רודן
שתף את המתכון