חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פחזניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק פחזניות אפויות בתנור br
פחזניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק פחזניות אפויות בתנור br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק רבוך:
150 גרם קמח רגיל
1 כפית מלח
1 כף סוכר
100 גרם חמאה
250 מ"ל מים או 125 מ"ל מים ו-125 מ"ל חלב
5-4 ביצים, טרופות
***********************************
לקרם "פטיסייר":
500 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
1 מקל וניל
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
אופן ההכנה לבצק רבוך:
1. מנפים את הקמח והמלח ואחר כך מוסיפים בבחישה את הסוכר.
2. מחממים את החמאה והמים, או המים והחלב, בסיר גדול מעל אש נמוכה עד שהחמאה
נמסה. ברגע שהיא נמסה, מגביהים את החום ומביאים במהירות לרתיחה מלאה.
3. שופכים פנימה את תערובת הקמח, מורידים מהאש ובוחשים. התערובת אמורה ליצור עיסה
חלקה הניתקת לגמרי מדופנות הסיר. בשלב זה אין לטרוף את העיסה, אחרת היא תיעשה
שומנית. מעמידים להצטנן כ-15 דקות
4. לאחר שהעיסה הצטננה קלות, אפשר להוסיף אליה את הביצים אם מוסיפים אותן מוקדם
מדי, הן תתבשלנה. יוצקים פנימה בהדרגה את הביצים הטרופות וטורפים לאחר כל הוספה.
טורפים במרץ אחרי שכל הביצים הוספו ועד שהעיסה חלקה ומבריקה. העיסה מוכנה
לשימוש. הביצה החמישית תווסף רק אם הבצק קשה עדיין
5. ניתן לזלף בשלל צורות. לאחר הזילוף לשטח מעט עם מזלג על מנת שלא יהיו בליטות
6. מברישים קלות בביצה טרופה
7. לאפות בחום גבוה (220°c) במשך 10 דקות, ואחר כך בחום בינוני 180°c
( 5 -15 דקות, בהתאם לגודל)
8. בכדי לבדוק אם הפחזניות מוכנות, עושים חור קטן ובודקים אם התוכן אפוי
9. מצננים היטב לפני המילוי
************************
אופן ההכנה לקרם "פטיסייר":
1. להרתיח חלב ומקל וניל חצוי
2. לטרוף חלמונים קורנפלור וסוכר
3. לשפוך את החלב הרותח לתערובת החלמונים, לערבב ולהחזיר לסיר. מרתיחים שוב תוך
ערבוב עד שהקרם מסמיך
4. להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה הרכה. לצקת את הקרם לכלי, לעטוף בניילון נצמד ולקרר
כשעה
מגיש: סיטרין
מקור:
שתף את המתכון