הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:(8-10 מנות)
½2 כוסות (350 גרם) קמח
4 כפות (60 גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית מלח
225 גרם חמאה חצי קפואה (מונחת 10-15 דקות במקפיא), חתוכה לקוביות של ½1 ס"מ
2 חלמונים
5 כפות (55 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
1 כפית תמצית וניל טהור
למלית:
כ-½1 ק"ג אפרסקים, קלופים, מגולענים, ופרוסים ל-6 כל אחד
½1 כפות מיץ לימון טרי
1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
¼ כוס (55 גרם) סוכר חום בהיר
3 כפות קורנפלור
½ כפית קינמון
ל"שטרוייזל" (פירורים מתובלים אפויים)
2 כוסות (280 גרם) קמח
¾ כוס (175 גרם) סוכר
1+1/8 כפיות קינמון
¼ כפית אבקת אפיה
130 גרם חמאה מומסת , מצוננת
הכלים :
תבנית חרסינה או פיירקס עמוקה,חסינת חום , באורך 25 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
1 שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח במיכל מעבד-מזון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים ב-4-5 לחיצות קצובות, ורז ממשיכים לעבד ברציפות עוד 5-6 שניות, עד קבלת תערובת פירורית דקה.
2. בקערה בינונית טורפים יחד את החלמונים , מיץ התפוזים והווניל במזלג. יוצקים מעל לתערובת הפירורים שבמעבד, ומעבדים במספר לחיצות עד לקבלת תערובת פירורים.
3. מעל למשטח מקומח ובידיים מקומחות מעצבים מהבצק עיגול שטוח.
חותכים ל-6 חתיכות ומעבירים לתבנית. בידיים מקומחות מתחילים להדק את הבצק קודם לדפנות עבות בגובה כ- ½4 ס"מ, אח"כ לתחתית. מיישרים את הדפנות בסכין.
4 בינתיים מחממים את תנור האפיה לחום בינוני גבוה (190°C ).
אופן הכנת המלית:
5. שמים את פרוסות האפרסקים בסיר גדול ורחב. יוצקים מעל את מיץ הלימון.
6. בקערה קטנה מערבבים את שני סוגי הסוכר, הקורנפלור והקינמון. מפזרים את תערובת הסוכר מעל לאפרסקים ומערבבים. מכסים את הסיר ומביאים לאט להרתחה נמוכה. מערבבים בעדינות כדי שלא ידבקו לתחתית, וכשהאפרסקים מתחילים להגיר מיצים, מבשלים עוד 2 דקות. פותחים את המכסה ומסירים מן האש. מצננים 15 דקות ובעזרת כף מחוררת מעבירים את האפרסקים לבצק ללא הנוזלים.
הכנת ה"שטרוייזל":
7. בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח , הסוכר, הקינמון ואבקת האפייה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים במזלג לקבלת תערובת פירורים , מפזרים מעל לאפרסקים (לא מהדקים לאפרסקים).
8. אופים כ-40 דקות עד שה"שטרוייזל" בצבע זהוב שחום.
מצננים בתבנית על רשת ½1 עד 2 שעות לפני שחותכים. מגישים חמים עם כדור גלידת וניל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון