חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט תפוחים חם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טארט תפוחים חם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' בצק עלים משובח
3-4 תפוחים גרנד
2 כפות חמאה מוממסת +½ כפית קוניאק
2-3 כפות סוכר
2 כפות דבש מחומם
מעט מים להברשה
תבנית מרופדת בנייר אפייה
מברשת
אופן ההכנה
1. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, קורצים ממנו עיגול בקוטר 30 ס"מ.
2. מניחים את עיגול הבצק על התבנית,מחוררים במזלג עד ל-3 ס"מ מן השוליים
3. מברישים מעט מים על השוליים, ומקפלים אותם פנימה כדי ליצור דפנות
4. לקישוט הדפנות - חורצים בסכין פסים אלכסוניים על הדפנות
5. קולפים את התפוחים, חוצים לאורכם ומנקים מגרעינים וליבה
6. פורסים כל חצי תפוח לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ
7. מסדרים את פרוסות התפוחים בעיגול בצורה חופפת ונאה על הבצק (מתחילים בעיגול
החיצוני ומסיימים במרכז
8. מקררים את הטארט במקפיא במשך רבע שעה
9. מחמים את התנור לחום גבוה 200°c
10. מוציאים את העוגה מן המקפיא, מברישים את החמאה המוממסת על פרוסות התפוחים
ומפזרים עליהן את הסוכר באופן אחיד
11. אופים 20 דקות, מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום בינוני 180°c, ממשיכים לאפות
15-20 דקות, עד שהתפוחים משחימים מעט, רכים למגע כשמחדירים לתוכם חוד
סכין, והבצק אפוי וזהוב (רצוי לסובב את התבנית מידי פעם, להשחמה אחידה)
12. אם הבצק משחים לפני שהתפוחים מבושלים דיים - מכסים את הבצק בנייר אלומיניום
רופף
13. מצננים את הטארט על רשת
14. לאחר 10 דקות, מברישים את התפוחים בדבש מחומם מעט
* מגישים חם עם גלידת קראמל או וניל
15. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון