הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' בצק עלים משובח
3-4 תפוחים גרנד
2 כפות חמאה מוממסת +½ כפית קוניאק
2-3 כפות סוכר
2 כפות דבש מחומם
מעט מים להברשה
תבנית מרופדת בנייר אפייה
מברשת
אופן ההכנה
1. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, קורצים ממנו עיגול בקוטר 30 ס"מ.
2. מניחים את עיגול הבצק על התבנית,מחוררים במזלג עד ל-3 ס"מ מן השוליים
3. מברישים מעט מים על השוליים, ומקפלים אותם פנימה כדי ליצור דפנות
4. לקישוט הדפנות - חורצים בסכין פסים אלכסוניים על הדפנות
5. קולפים את התפוחים, חוצים לאורכם ומנקים מגרעינים וליבה
6. פורסים כל חצי תפוח לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ
7. מסדרים את פרוסות התפוחים בעיגול בצורה חופפת ונאה על הבצק (מתחילים בעיגול
החיצוני ומסיימים במרכז
8. מקררים את הטארט במקפיא במשך רבע שעה
9. מחמים את התנור לחום גבוה 200°c
10. מוציאים את העוגה מן המקפיא, מברישים את החמאה המוממסת על פרוסות התפוחים
ומפזרים עליהן את הסוכר באופן אחיד
11. אופים 20 דקות, מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום בינוני 180°c, ממשיכים לאפות
15-20 דקות, עד שהתפוחים משחימים מעט, רכים למגע כשמחדירים לתוכם חוד
סכין, והבצק אפוי וזהוב (רצוי לסובב את התבנית מידי פעם, להשחמה אחידה)
12. אם הבצק משחים לפני שהתפוחים מבושלים דיים - מכסים את הבצק בנייר אלומיניום
רופף
13. מצננים את הטארט על רשת
14. לאחר 10 דקות, מברישים את התפוחים בדבש מחומם מעט
* מגישים חם עם גלידת קראמל או וניל
15. בתאבון
מגיש:
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון