הוראות הכנה
מרכיבים
½2 -3 ק"ג מנגו לא לגמרי בשלים, קלופים ומגולענים (המשקל כולל קליפה וגלעין)
½ קילו סוכר דמררה
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
7 תרמילי הל
1 כפית פלפל שאטה
½ כפית כורכום
700 מ"ל חומץ הדרים
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 כף ג'ינג'ר טחון
1 כפית ציפורן
8 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חומרים לצנצנת צ'אטני בנפח ½ ליטר
אופן ההכנה
1. פורסים מנגו לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים בקערה. מפזרים עליהן סוכר, מכסים ומניחים
במקרר למשך הלילה
2. למחרת קולים את התבלינים היבשים במחבת, עד שהם מפיצים ניחוח
3. מוסיפים למחבת את שאר החומרים, כולל המנגו, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים שעתיים
לפחות, עד שהמנגו שקוף, וכל מה שנותר מהנוזלים הוא סירופ סמיך
4. מצננים כרבע שעה ומעבירים לצנצנת מעוקרת - אפשר לסנן קודם את התבלינים
5. מיישנים בצנצנת כחודשיים, במקרר
מגיש:
מקור: מיכל מוזס,, על השולחן
שתף את המתכון