הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות קמח תופח (המכיל כבר אבקת אפיה)
½1 כוסות מיץ תפוזים (אפשר גם משומר) או ¾ כוס חלב מהול ב-¾ כוס מים
1 ביצה
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
למילוי:
150 גרם אגוזים קלויים וקצוצים גס
שמן לטיגון
לסירופ:
½1 כוס סוכר
½ כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לעיסה:
לערבב היטב את כל החמרים, עד שתתקבל עיסה
אחידה וחלקה מאד. במחבת 'חם מאד ומרוח במעט
שמן, לצקת כף גדושה של עיסה. להטות את המחבת
בתנועה סיבובית כדי שהחביתית תימרח ככל האפשר
על המחבת מבלי שתאבד צורתה העגולה. להניח שוב
את המחבת על אש בינונית וכאשר תתחיל החביתית
להתייבש ולהינתק מהמחבת, להפוך אותה בעזרת מרית
ולהניח לצד השני להתייבש אף הוא למשך דקה, אך לא
יותר.
תתקבל חביתית קטנה ועגולה (כ-8 ס"מ קוטר). לא רצוי
לטגן יותר מחביתית אחת או שתים בכל פעם.
לחזור על פעולת הטיגון והכנת החביתיות עד לגמר
הבלילה.
מלית האגוזים:
להניח מעט אגוזים קצוצים על כל חביתית עגולה, לקפל
את החביתית לשניים מעל המלית, להדק את הקצוות
בעזרת מזלג ולטגן את הסהרון בשמן חם ועמוק, משני
הצדדים.
לאחר הטיגון, לנקז את הסהרונים על מגבות נייר ולקרר.
לסירופ:
להרתיח את כל החמרים של הסירופ למשך כ-2 דקות,
להוריד מעל האש ולהניח את הקטאיף שהתקררו לתוך
הסירופ החם. לדאוג שכל הקטאיף יטבלו בסירופ עד
שיספגו אותו כליל.
להגיש לאחר שהתקרר.
מגיש:
מקור: לבנה זמיר
שתף את המתכון