הוראות הכנה
מרכיבים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
לרוטב:
2 פרוסות חלה ללא הקרום
50 גרם שקדים, ללא הקליפה
3 שיני שום
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
סוכר
רימון אחד מופרד לגרגירים
אופן ההכנה
1. קולים בגריל את הפלפלים עד שישחירו ומוציאים מהתבנית. שמים בשקית ניילון לרבע
שעה, מוציאים וקולפים
2. משרים את החלה במים כ- 5 דקות. לא סוחטים
3. טוחנים בבלנדר את השקדים, השום, החומץ, השמן והחלה. צריך להתקבל מרקם לא סמיך
מדי אבל גם לא נוזלי. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר
4. פורסים את הפלפלים לרצועות ברוחב של כ-3 ס"מ. ממלאים ברוטב כל פלפל בחלקו הפנימי
5. מפזרים גרגירי רימון ומגלגלים לגלילות
6. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים למעלה עוד מעט רוטב וגרגירי רימון
7. מניחים במקרר כשעה לפני ההגשה
8. בתאבון
מגיש:
מקור: אביגיל ביסר
שתף את המתכון