הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
2 כפיות גרגרי חרדל שחורים
2 כפיות זרעוני כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כוס אורז בסמטי מבושל
½ כוס פירורי לחם (נטול גלוטן) טריים
1 ביצה, טרופה
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל
¼1 ק"ג כתף טלה שלמה, ללא העצם
½ כוס טופו למריחה נטול גלוטן
2 כפות מחית טנדורי
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני (180°c)
2. מחממים במחבת את השמן, ומאדים את הבצל והשום תוך ערבוב, עד שהבצל מתרכך.
3. מוסיפים את גרגרי החרדל, זרעוני הכמון והכוסברה, ומערבבים עד שהזירעונים משמיעים
קולות פצפוץ.
4. מעבירים לקערה ומערבבים עם האורז, פירורי הלחם, הביצה, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
5. ממלאים את הטלה בתערובת האורז. בחלל שהותירה העצם
6. קושרים בעזרת חוט כותנה המיועד לקשירת בשר
7. מתבלים את כתף הטלה היטב מכל הצדדים, ומעבירים לתבנית משומנת
8. מערבבים בקערה את הטופו ומחית הטנדורי, ומושחים על הטלה.
9. צולים (בלי לכסות) במשך שעה וחצי
10. מוציאים מהתנור מכסים את הטלה
11. ממתינים 10 דקות לפני שפורסים ומגישים
12. בתאבון
מגיש:
מקור: איילת לטוביץ'
שתף את המתכון