הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר כתף (שייטל)
2 כפות שמן
1 בצל חתוך לפרוסות
120 גרם חזה אווז מעושן
1 כף קורנפלור
מעט פטרוזיליה לקישוט
למרינדה:
2 בצלים פרוסים
1 גזר, חתוך לטבעות
2 גבעולי סלרי, קצוצים
3 כוסות מים
1 כוס חומץ אדום
1 עלה דפנה
6 מסמרי ציפורן
6 גרגרי פלפל שחור, שלם
1 כף סוכר חום
2 כפיות מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת המרינדה:
1. בסיר, מערבבים את המים, הבצל, הגזר והסלרי, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות. מוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה ומרתיחים 5 דקות נוספות. מכסים ומצננים.
2. מעבירים את הבשר בכלי מתאים למידותיו, יוצקים מעל את המרינדה הקרה, ומעבירים
למקרר למשך יומיים-שלושה. מסובבים את הבשר מדי פעם.
הכנת הבשר:
3. מוצאים את הבשר מהמרינדה, מייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. מסננים את המרינדה
ושומרים בצד.
4. מחממים שמן במחבת גדולה ומשחימים את הבשר על להבה גבוהה. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים כ-5
דקות נוספות.
5. מעבירים את הבצל וחזה האווז המטוגנים לביר גדולה, מניחים מעל את הבשר, יוצקים את
המרינדה המסוננת ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ומבשלים כשעה עד שעה
וחצי - או עד שהבשר רך מאוד.
6. מוציאים את הבשר מהסיר. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים קרים, מוסיפים לסיר
ומביאים לרתיחה. פורסים את הבשר ומגישים עם הרוטב לצידו. אפשר לקשט בפטרוזיליה
קצוצה.
7. בתאבון
מגיש:
מקור: מתכון של השפית דדי שאולסקי, ממסעדת מול עדן בתל אביב.
שתף את המתכון