הוראות הכנה
מרכיבים
3 ק"ג צלעות עגל טרי לא מפורקות
להשרייה:
1/2 כוס דבש
1/5 כפות מלח
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 ראש שום כתוש
2 כפות עלי קורנית יבשים
2 כפות פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מיץ תפו"זים
1 כוס יין לבן יבש
5 - 6 עלי דפנה
1 כף גרגירי פלפל אנגלי
קוביות אננס מיובש טבעי (לא מסוכר!)
1/2 כוס מיץ תפוחים טבעי (אפשרות)
1 כף גרגירי כוסברה קלויים
1 כף זרעי כמון קלויים
אופן ההכנה
1. לערבב כל המרכיבים להשרייה בקערה גדולה היכולה להכיל את הבשר להשרייה.
2. לנקות את הבשר מרוב השומן אך להשאיר שומן סביב הבשר.
3. להכניס את הבשר למשרה ולהפוך פעם ופעמיים. לכסות הקערה ולהכניס למקרר
לשלושה ימים, להפוך מדי יום.
4. ביום השלישי להוציא מהמקרר להניח הבשר בתבנית נירוסטה או זכוכית ולצקת
מעל את המישרה.
5. לחמם התנור ל - 250 מע' צלסיוס, וכשהתנור חם להכניס את התבנית ל - 15 ד'
להנמיך את החום ל - 160 מעלות צלסיוס ולצלות בין 2.5 ל- 3 שעות. מדי פעם
לצקת מהרוטב על הבשר ולהפוך את הבשר מדי 1/2 שעה.
להגשה:
1. לסנן את הרוטב.
2. לבשל קוביות תפו"א בגודל של כ - 3 ס"מ. לסנן מהמים ולטגן מעט במרגרינה.
3. לחתוך בין הצלעות למנות.
4. להניח תפו"א על צלחת גדולה במיוחד, עליהם להניח את מנת הצלע ולצקת מעל
מהרוטב.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון