הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס קמח
3-4 כפות שמן זית
1.2 ליטר מים
3 עגבניות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
כוס חלב
מלח
פלפל
300 גרם גבינת קשקבל (חתוכה לקוביות 2x2)
2 כפות פירורי לחם בטעם שום
8 כפות יוגורט
2-3 גבעולי נענע
2 ביצים
אופן ההכנה
מטגנים קלות את הקמח עם שמן הזית בסיר עד להזהבת הקמח. מוסיפים את העגבניות והמים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20-30 דקות. טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם קרמי. מכסים ומביאים לרתיחה. מקציפים את הביצים והחלב ומוסיפים למרק העגבניות. חותכים את הקשקבל לקוביות וטובלים לפי הסדר בקמח, ביצה ופרורי הלחם.
מטגנים בשמן זית את קוביות הקשקבל עד להזהבה, מוציאים ומספיגים בנייר סופג.
הגשה:
מגישים את המרק בליווי קרוטוני הגבינה, כף יוגורט ועלי נענע מעל.
מגיש:
מקור: צחי בוקששתר תורכיה טריאנון
שתף את המתכון