הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב העגבניות :(ל 4 מנות)
5 עגבניות תמר בשלות מאד (או ¼1 כוס עגבניות מרוסקות משומרות)
1 כוס מים
3 כפות שמן זית
10 זיתים שחורים מגולענים
6 עלי ריחן טריים (אפשר יותר)
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה (או חצי-חצי)
מלח
פלפל שחור
1 כפית סוכר
לצפוי:
2-3 כפות "מוצרלה" מגורדת לכל פיצה
¼ בצל פרוס דקיק
אפשרויות נוספות:
2 פטריות שמפיניון פרוסות דק
2-3 עלי ריחן קרועים
או:
עלי רוזמרין, גבינה בולגרית, פלפל קלוי, פרוסות עגבניה, פרוסות פפרוני וכל גבינה שהיא.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-200°c.
אם הטורטיות קפואות, זורקים אותן אחת-אחת על מחבת לוהטת וצורבים חצי דקה מכל צד.
מושחים בכף שמן זית (בנוסף על השמן שברוטב), מסדרים 4 טורטיות על תבנית תנור גדולה. מערבבים את כל חמרי הרוטב במעבד מזון (טועמים ומאזנים תיבול- אפשר להשתמש ברוטב זה שהוכן מפעם קודמת ונשמר במקרר).
מורחים כ-3 כפות רוטב על כל טורטייה, בוזקים בגבינה ומוסיפים עליה מה שבמתכון או כל תוספת ממבחר האפשרויות לפי רצון האוכלים (אפשר לאפות אפילו 4 צירופים שונים באותו מחזור אפיה).
אופים 12-13 דקות בתנור החם (200°c) עד שהגבינה נמסה.
מגישים חם ומתענגים!
מגיש:
מקור: נירה רוסו ידיעות אחרונות
שתף את המתכון