הוראות הכנה
מרכיבים
לגירסא 1:
4-5 סלק בגודל בינוני
1 לימון טרי סחוט
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 שן שום קטנה כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הצורך
לגירסא 2:
4-5 סלק בינוני
1 כף חומץ
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
חופן כוסברה טריה קצוצה
חופן עלי כרפס טרי קצוץ (עלים בלבד)
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה לגירסא 1:
שולקים את הסלק במים עד אשר נועצים במרכזו סכין או מזלג והם נכנסים בקלות, זה אומר שהסלק מוכן. מסננים מהמים ומקררים ומקלפים. לאחר מכן חותכים את הסלט לצורה הרצויה, אפשר לקוביות גדולות או קטנות, מין משולשים או כל צורה שאוהבים. מניחים בקערה, שופכים את שאר המרכיבים מערבבים היטב ומאחסנים לפחות לשעה לפני ההגשה למיזוג טעמים.
אופן ההכנה לגירסא 2:
כמו בסלט הקודם מתחילים בשליקת הסלק במים עד אשר נועצים במרכזו סכין או מזלג והם נכנסים בקלות, זה אומר שהסלק מוכן. מסננים מהמים ומקררים ומקלפים. לאחר מכן חותכים את הסלט לצורה הרצויה, אפשר לקוביות גדולות או קטנות, מין משולשים או כל צורה שאוהבים. מניחים בקערה, בקערה נפרדת מערבבים את כל יתרת החומרים עד לאחידות ושופכים את הרוטב על הסלק מערבבים היטב ומאחסנים לפחות לשעה לפני ההגשה למיזוג טעמים.
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון