חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט סלק אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט שאמי לימדה אותי להכין והוא מובא לכם ב- 2 גירסאות כל אחד יכול להכין לפי טעמו האישי. אצלי בד"כ ניתן למצוא את 2 הגירסאות מאחר ואת הגירסא הראשונה הילדים שלי אוהבים יותר ואילו אני ובעלי מעדיפים את הגירסא השנייה.
סלט סלק אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט שאמי לימדה אותי להכין והוא מובא לכם ב- 2 גירסאות כל אחד יכול להכין לפי טעמו האישי. אצלי בד"כ ניתן למצוא את 2 הגירסאות מאחר ואת הגירסא הראשונה הילדים שלי אוהבים יותר ואילו אני ובעלי מעדיפים את הגירסא השנייה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לגירסא 1:
4-5 סלק בגודל בינוני
1 לימון טרי סחוט
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 שן שום קטנה כתושה
מלח ופלפל שחור לפי הצורך
לגירסא 2:
4-5 סלק בינוני
1 כף חומץ
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
חופן כוסברה טריה קצוצה
חופן עלי כרפס טרי קצוץ (עלים בלבד)
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה לגירסא 1:
שולקים את הסלק במים עד אשר נועצים במרכזו סכין או מזלג והם נכנסים בקלות, זה אומר שהסלק מוכן. מסננים מהמים ומקררים ומקלפים. לאחר מכן חותכים את הסלט לצורה הרצויה, אפשר לקוביות גדולות או קטנות, מין משולשים או כל צורה שאוהבים. מניחים בקערה, שופכים את שאר המרכיבים מערבבים היטב ומאחסנים לפחות לשעה לפני ההגשה למיזוג טעמים.
אופן ההכנה לגירסא 2:
כמו בסלט הקודם מתחילים בשליקת הסלק במים עד אשר נועצים במרכזו סכין או מזלג והם נכנסים בקלות, זה אומר שהסלק מוכן. מסננים מהמים ומקררים ומקלפים. לאחר מכן חותכים את הסלט לצורה הרצויה, אפשר לקוביות גדולות או קטנות, מין משולשים או כל צורה שאוהבים. מניחים בקערה, בקערה נפרדת מערבבים את כל יתרת החומרים עד לאחידות ושופכים את הרוטב על הסלק מערבבים היטב ומאחסנים לפחות לשעה לפני ההגשה למיזוג טעמים.
מגיש: m73
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון