הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ביצה
1 כף חומץ
כ-1 ק"ג קמח
1 חבילת מרגרינה רכה ללא מלח
מעט ריבה חמצמצה למריחה
מים פושרים (ראה בהוראות ההכנה)
לקרם:
3 שמנת מתוקה
3 אבקת פודינג וניל "אינסטנט"
¼2 כוסות חלב
1 כף סוכר (לא חובה, רק למי שאוהב קרם מתוק)
כלים:
כוס מדידה ל-200 מ"ל מים (ראה בהוראות ההכנה).
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-200°c .
שוברים את הביצה לתוך כוס המדידה, מוסיפים כף חומץ ומשלימים את נפח הכוס במים פושרים עד 200 מ"ל.
שופכים לקערה ומערבבים את הכל לבלילה אחידה.
מוסיפים את המרגרינה ובהדרגה מוסיפים את הקמח עד שהבצק לא נדבק לידיים. ( בין 800-900 גרם קמח)
מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים.
על שולחן מקומח היטב מרדדים כל חלק לגודל תבנית האפייה.
מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ובזהירות בעזרת המערוך ומעבירים את העלה. עושים חורים בעזרת מזלג (חובה)
אופים בתנור ( 200°c) עד שהעלה זהוב בהיר. אופים כך את כל העלים.
*להקפיד שהשולחן יהיה מקומח בזמן הרידוד
להכנת קרם:
3 שמנת מתוקה
3 פודינג
¼2 כוסות חלב.
להקציף הכל יחד, להכניס למקרר למשך כ-שעה .
הרכבת העוגה:
לוקחים עלה ראשון ומורחים עליו ¼ מהקרם, מניחים מעל את העלה השני ומורחים עוד רבע.
לוקחים עלה 3 ומורחים מעט ריבה חמצמצה עליו ועוד ¼ מהקרם מניחים את העלה ה 4 ומורחים את שארית הקרם.
מגיש:
מקור: רוסי
שתף את המתכון