חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת נפוליאון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה קיבלתי מאמי ז"ל, brזאת עוגה מאוד מרשימה במראה ובגובה, ושלל הטעמים של הריבה והקרם והבצק הפריך, brהופכים אותה למאוד מיוחדת. brעם אותו בצק ניתן לעשות גביעים מולאים בקרם , אבל זה כבר למתכון אחר.
עוגת נפוליאון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה קיבלתי מאמי ז"ל, brזאת עוגה מאוד מרשימה במראה ובגובה, ושלל הטעמים של הריבה והקרם והבצק הפריך, brהופכים אותה למאוד מיוחדת. brעם אותו בצק ניתן לעשות גביעים מולאים בקרם , אבל זה כבר למתכון אחר.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ביצה
1 כף חומץ
כ-1 ק"ג קמח
1 חבילת מרגרינה רכה ללא מלח
מעט ריבה חמצמצה למריחה
מים פושרים (ראה בהוראות ההכנה)
לקרם:
3 שמנת מתוקה
3 אבקת פודינג וניל "אינסטנט"
¼2 כוסות חלב
1 כף סוכר (לא חובה, רק למי שאוהב קרם מתוק)
כלים:
כוס מדידה ל-200 מ"ל מים (ראה בהוראות ההכנה).
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל-200°c .
שוברים את הביצה לתוך כוס המדידה, מוסיפים כף חומץ ומשלימים את נפח הכוס במים פושרים עד 200 מ"ל.
שופכים לקערה ומערבבים את הכל לבלילה אחידה.
מוסיפים את המרגרינה ובהדרגה מוסיפים את הקמח עד שהבצק לא נדבק לידיים. ( בין 800-900 גרם קמח)
מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שווים.
על שולחן מקומח היטב מרדדים כל חלק לגודל תבנית האפייה.
מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ובזהירות בעזרת המערוך ומעבירים את העלה. עושים חורים בעזרת מזלג (חובה)
אופים בתנור ( 200°c) עד שהעלה זהוב בהיר. אופים כך את כל העלים.
*להקפיד שהשולחן יהיה מקומח בזמן הרידוד
להכנת קרם:
3 שמנת מתוקה
3 פודינג
¼2 כוסות חלב.
להקציף הכל יחד, להכניס למקרר למשך כ-שעה .
הרכבת העוגה:
לוקחים עלה ראשון ומורחים עליו ¼ מהקרם, מניחים מעל את העלה השני ומורחים עוד רבע.
לוקחים עלה 3 ומורחים מעט ריבה חמצמצה עליו ועוד ¼ מהקרם מניחים את העלה ה 4 ומורחים את שארית הקרם.
מגיש: worker509
מקור: רוסי
שתף את המתכון