הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
½ ק"ג דלעת טריה מקולפת ומגורדת
1 כף סוכר
כ-1 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
4-5 שני שום קצוצות
1 כפית שמן שומשום
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן
לבצק שמרים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
750 מ"ל מים פושרים
2 כפות שטוחות אבקת אפיה
1 כף סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנת המלית:
יוצקים על הדלעת המגורדת מים רותחים, משהים 5 דקות וסוחטים את הדלעת מנוזלים (אפשר להעזר בפיסת בד). מערבבים עם שאר חמרי המלית ומניחים במקרר לשעה לפחות.
אופן הכנת הבצק:
ממיסים את השמרים והסוכר באמצעות מעט מן המים הפושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפיה.
לשים עד שהבצק אחיד ומניחים בצד ל-20 דקות. מגלגלים את הבצק ל-2 "נקניקים" ארוכים ודקים. חותכים לפיסות באורך כ- 3 ס"מ ומרדדים כל פרוסה לעיגול דק מאד(אפשר להעזר במכונת פסטה, למי שיש). חותכים את הבצק המרודד לרבועים (10X10 ס"מ) ממלאים במלית הדלעת ומקפלים לסגירה. מהדקים היטב את הקצוות בצביטה, מאדים בסיר אידוי כ-7-10 דקות ומגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון