חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות שוקולד "שטניות"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות גבוהות, לחות ורכות במרקם המזכיר את "עוגת השטן" האמריקאית המפורסמת. brאם אתם לא רוצים להתפתות ולזלול פרוסה שלמה של עוגת שוקולד- עכשיו brתוכלו להסתפק בחטיף קטן בצורת עוגייה יפה.
עוגיות שוקולד "שטניות"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגיות גבוהות, לחות ורכות במרקם המזכיר את "עוגת השטן" האמריקאית המפורסמת. brאם אתם לא רוצים להתפתות ולזלול פרוסה שלמה של עוגת שוקולד- עכשיו brתוכלו להסתפק בחטיף קטן בצורת עוגייה יפה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח
¾ כוס (75 גרם) אבקת קקאו הולנדי (בחנויות מתמחות)
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
175 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
½1 כפיות תמצית וניל טהור
2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (170 גרם) "שוקולד צ'יפס"
החומרים לזיגוג שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ דק מאד
הכלים:
3 תבניות אפיה שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה ל 180°c .
2. מנפים ביחד, לקערה בינונית, את הקמח הקקאו, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
3. מקציפים, בקערת המיקסר, את החמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית כ-2 דקות, עד קבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח במהירות נמוכה ב 3 מנות לסירוגין עם השמנת החמוצה (בשתי מנות), כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את ה"שוקולד צ'יפס".
4. בעזרת כף מניחים על התבנית תלוליות גבוהות של בצק בקוטר של כ-4 ס"מ במרווחים של 5 ס"מ.
5. אופים את העוגיות (180°c) כ-11 דקות או עד שלא נשאר סימן של טביעת אצבע כאשר לוחצים עליהן. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
אופן הכנת הזיגוג:
שמים את השוקולד הלבן בקערה בינונית מעל לסיר עם אדים ("בן מארי") תוך ערבוב מדי פעם.
מעבירים לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון קטנה עם "פסגור". במספריים חותכים חור קטנטן בפינת שקית הזילוף (או בפינת שקית הניילון). מסדרים את העוגיות המצוננות על רשת צינון שמתחתיה ניר אלומיניום או נייר אפייה, ומזלפים פסים דקים אלכסוניים בתנועה רציפה ימינה ושמאלה. מצננים במקרר לפחות 12 שעות או עד שהשוקולד מתייצב, מוציאים ומאכסנים בקופסה אטומה בין שתי שכבות נייר פרגמנט. ניתן לשמור כמה ימים בקופסה אטומה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון