הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות (280 גרם) קמח
¾ כוס (75 גרם) אבקת קקאו הולנדי (בחנויות מתמחות)
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
175 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
½1 כפיות תמצית וניל טהור
2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (170 גרם) "שוקולד צ'יפס"
החומרים לזיגוג שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ דק מאד
הכלים:
3 תבניות אפיה שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה ל 180°c .
2. מנפים ביחד, לקערה בינונית, את הקמח הקקאו, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
3. מקציפים, בקערת המיקסר, את החמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית כ-2 דקות, עד קבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח במהירות נמוכה ב 3 מנות לסירוגין עם השמנת החמוצה (בשתי מנות), כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את ה"שוקולד צ'יפס".
4. בעזרת כף מניחים על התבנית תלוליות גבוהות של בצק בקוטר של כ-4 ס"מ במרווחים של 5 ס"מ.
5. אופים את העוגיות (180°c) כ-11 דקות או עד שלא נשאר סימן של טביעת אצבע כאשר לוחצים עליהן. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
אופן הכנת הזיגוג:
שמים את השוקולד הלבן בקערה בינונית מעל לסיר עם אדים ("בן מארי") תוך ערבוב מדי פעם.
מעבירים לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון קטנה עם "פסגור". במספריים חותכים חור קטנטן בפינת שקית הזילוף (או בפינת שקית הניילון). מסדרים את העוגיות המצוננות על רשת צינון שמתחתיה ניר אלומיניום או נייר אפייה, ומזלפים פסים דקים אלכסוניים בתנועה רציפה ימינה ושמאלה. מצננים במקרר לפחות 12 שעות או עד שהשוקולד מתייצב, מוציאים ומאכסנים בקופסה אטומה בין שתי שכבות נייר פרגמנט. ניתן לשמור כמה ימים בקופסה אטומה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון