הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים ירוקות
½1 כוס אורז
4-5 בצלים בינוניים או 3 בצלים גדולים מאוד חתוכים לרצועות
¾2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן רגיל
מלח לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית גדושה כמון טחון
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים ומניחים בתוכו את העדשים ומבשלים במים בלבד עד להתרככות קלה של העדשים (אל דנטה). כדי לדעת אם העדשים אכן מספיק מבושלות, אני מוציאה בעזרת כף כמה עדשים בודדות ומועכת אותן בין שני אצבעות או טועמת על מנת לראות שהן מעט רכות אך לא קשות מדי (אני אישית משתמשת בעדשים של "סוגת" ובד"כ הבישול הוא של 25 דקות לריכוך הרצוי).
בינתיים, מחממים במחבת את השמנים ומוסיפים להם את הבצלים ומטגנים אותם עד להשחמה.
לאחר שהעדשים מוכנות, מסננים את מי הבישול מהעדשים ושוטפים אותם קלות בלבד במי ברז רגילים, מחזירים את העדשים לסיר הריק, מוסיפים את האורז, ¾ מכמות הבצל המטוגן יחד עם השמן שבו הוא טוגן ושנותר במחבת (את היתרה של הבצל המטוגן משאירים בינתיים במחבת לשימוש מאוחר יותר), מתבלים, מוסיפים את ¾2 כוסות המים (בשלב הזה ניתן לטעום את מי התבשיל ולתקן תיבול במידת הצורך), מכסים את הסיר ומניחים על אש גדולה על לרתיחה הראשונה, לאחר הרתיחה הראשונה מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים את המג'דרה עד להתאדות הנוזלים ולמצב שהתבשיל נראה עדיין רטוב (גם אם למראית עין בעצם אין נוזלים בסיר), בשלב הזה מעבירים את הסיר מכוסה לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות לכ- 15 דקות. מוציאים את הסיר מהתנור מערבבים את התבשיל ומפזרים מעל את יתרת הבצל המטוגן שנשאר לנו בצד ומגישים לצד אשל או סלט ירקות חמוץ.
מגיש:
מקור: סבתא יפה זל
שתף את המתכון