הוראות הכנה
מרכיבים
4 מלפפונים גדולים ויפים
1 כף מלח
2 פקעות אנדיב (עולש)
1 כוס שמנת מתוקה לקצפת
1 כפית חרדל דיג'ון
1 כף מיץ לימון
3 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
פלפל שחור או לבן
אופן ההכנה
מסירים את קצות המלפפונים וחוצים אותם לאורך. בעזרת כפית מוציאים את הזרעונים ונפטרים מהם. פורסים את המלפפונים לפרוסות דקיקות וממליחים אותן. מניחים את המלפפונים במסננת גדולה בכיור או מעל קערה, ונותנים להם שעה להגיר נוזלים.
בסכין חדה חותחים קונוס עמוק בבסיס העולש, ונפטרים מהליבה הקשה. פורסים את עלי העולש לפרוסות בעובי כסנטימטר.
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה והחרדל, רק עד שהשמנת מתחילה להסמיך ( זהירות, הקצפת יתר והשמנת תיהפף לקצפת!), מתבלים את השמנת במיץ לימון ובפלפל.
מערבבים בקערה את המלפפונים, העולש ורוטב השמנת, מפזרים מעל את הפיטרוזיליה, ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון