חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף ממולא אורז, פטריות וצנובר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוף ממולא אורז, פטריות וצנובר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם ונקי במשקל של כ-1.5-1.8 ק"ג
¾ כוס אורז
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
50 גרם צנוברים
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן כוסברה קצוצה
חצי כפית מלח
1 כף בהרט
3 כפות שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות רוטב ברביקיו (ע"ע)
1 כף שמן זית
1 כפית רוטב ווסטרשייר
3-4 טיפות טבסקו
שמינית כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום לטיגון של דקה נוספת יחד. מוסיפים את הפטריות והצנוברים ומקפיצים יחד שתי דקות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד דקה יחד תוך ערבוב. מוסיפים חצי כוס מים, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים היטב. כשהמים מתאדים מוסיפים עוד חצי כוס מים ומתבלים במלח ובבהרט. מערבבים היטב. כשהמים מתאדים בשנית מסירים מהאש ומצננים.
ממלאים את העוף בתערובת האורז ומניחים את העוף בתבנית פיירקס מתאימה.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על העוף ומורחים אותו עליו עם הידיים. מכניסים את העוף הממולא לתנור (200°c) וצולים במשך 50 דקות עד שעה. במהלך הצליה הופכים את העוף ומקפידים לצקת עליו מהנוזלים שניגרו לתחתית התבנית.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון