הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם ונקי במשקל של כ-1.5-1.8 ק"ג
¾ כוס אורז
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
50 גרם צנוברים
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן כוסברה קצוצה
חצי כפית מלח
1 כף בהרט
3 כפות שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות רוטב ברביקיו (ע"ע)
1 כף שמן זית
1 כפית רוטב ווסטרשייר
3-4 טיפות טבסקו
שמינית כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום לטיגון של דקה נוספת יחד. מוסיפים את הפטריות והצנוברים ומקפיצים יחד שתי דקות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד דקה יחד תוך ערבוב. מוסיפים חצי כוס מים, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים היטב. כשהמים מתאדים מוסיפים עוד חצי כוס מים ומתבלים במלח ובבהרט. מערבבים היטב. כשהמים מתאדים בשנית מסירים מהאש ומצננים.
ממלאים את העוף בתערובת האורז ומניחים את העוף בתבנית פיירקס מתאימה.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על העוף ומורחים אותו עליו עם הידיים. מכניסים את העוף הממולא לתנור (200°c) וצולים במשך 50 דקות עד שעה. במהלך הצליה הופכים את העוף ומקפידים לצקת עליו מהנוזלים שניגרו לתחתית התבנית.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון