הוראות הכנה
מרכיבים
12 עד 14 חצילים קטנים
צרור בינוני- כוסברה טריה
צרור בינוני- שמיר טרי
5-שיניי שום
1-כפית מלח
½-כפית פלפל "סודניה" יבש וטחון
250-גרם אגוזי מלך
1-בצל גדול
½-פלפל אדום מתוק
¾-כוס חומץ
גרגירים מחצי רימון
אופן ההכנה
לשטוף היטב את החצילים ולהוריד את החלק הירוק.
להכניס לסיר רחב ולכסות במי ברז.
להביא לרתיחה, לערבב היטב, לכבות את האש ולהשאיר במים הרותחים 15 דקות, לערבב שוב.
לסנן מהמים ולסחוט מעט, להשתדל לא לפגוע בשלמות החציל כמה שאפשר.
לטחון בטחינה עדינה את האגוזים, ירק, שום, בצל ופלפל אדום, להוסיף מלח, פלפל "סודניה", חומץ וגרגירי הרימון ולערבב היטב.
לחצות חצילים בסכין חצי חיתוך, לא לחתוך לגמרי ולפתוח מעט.
למלא במילוי ולהעביר לכלי הגשה.
לסדר יפה ולהנות מטעם נפלא.
בתיאבון וחג שמח.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון