חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבש וחבושים "פרסי"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבש וחבושים "פרסי"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים, קצוצים דק
4 חבושים, חתוכים לקוביות ונקיים
1 קילו בשר כתף כבש, חתוך לקוביות בינוניות
200 גרם שזיף יבש גדול
3 כפות שמן
כף רסק עגבניות
¼ כפית כמון
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית מלח
4 שני שום קצוצות
½ כפית כוסברה טחונה [ זרעי גד ]
1 כף סלרי שורש מגורר
4 כוסות מים
אופן ההכנה
מחממים על האש, סיר רחב עם השמן, ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום
החבושים ורסק העגבניות, בוחשים היטב במשך כ 5 דקות ,ומוסיפים את הבשר .
מבשלים תוך כדי עירבוב מתמיד כ 5 דקות נוספות , מתבלים את התבשיל בכל התבלינים .
מוסיפים 4 כוסות מים ואת הסלרי ובוחשים היטב .
לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה לערבב , מדי פעם, בהשגחה שלא יחרך .
אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים.
מגישים חם בלוית אורז לבן !
בתיאבון!
מגיש: asry7
מקור: מצלאוי
שתף את המתכון