הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם כבד אווז
1 כף חמאת בוטנים
40 מ"ל ציר בקר חום
15 גרם בוטנים קלופים וקלויים
4 גבעולי כוסברה טרייה
1 כפית סוכר חום
1 תפוח עץ גרנד סמית או יונתן
5 כפות סוכר
2 כפות מים
מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה
פורסים את התפוח לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממיסים על אש נמוכה במחבת את הסוכר עם המים ומיץ הלימון עד לקבלת צבע שמפניה. מוסיפים למחבת את פרוסות התפוח. מדי פעם יוצקים מעל הפרוסות את הקרמל והופכים אותן עד לזיגוג וריכוך חלקי. מוציאים את פרוסות התפוח המקורמל ומצננים.
שופכים לסיר נפרד את ציר הבקר ומצמצמים על להבה נמוכה. מוסיפים את חמאת הבוטנים והסוכר החום ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד כחמש דקות.
פורסים את כבד האווז לפרוסות בעובי 1 ס"מ וצולים על מחבת פסים לוהטת או בגריל.
מסדרים בצלחת את פרוסות התפוחים. מעליהם מניחים את הכבד. יוצקים רוטב מעל הכל ומקשטים בכוסברה טרייה ובבוטנים.
מגיש:
מקור: ביס תדמור
שתף את המתכון