חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבד אווז על תפוח עץ מקורמל ברוטב חמאת בוטנים וכוסברה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבד אווז על תפוח עץ מקורמל ברוטב חמאת בוטנים וכוסברה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם כבד אווז
1 כף חמאת בוטנים
40 מ"ל ציר בקר חום
15 גרם בוטנים קלופים וקלויים
4 גבעולי כוסברה טרייה
1 כפית סוכר חום
1 תפוח עץ גרנד סמית או יונתן
5 כפות סוכר
2 כפות מים
מיץ מרבע לימון
אופן ההכנה
פורסים את התפוח לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממיסים על אש נמוכה במחבת את הסוכר עם המים ומיץ הלימון עד לקבלת צבע שמפניה. מוסיפים למחבת את פרוסות התפוח. מדי פעם יוצקים מעל הפרוסות את הקרמל והופכים אותן עד לזיגוג וריכוך חלקי. מוציאים את פרוסות התפוח המקורמל ומצננים.
שופכים לסיר נפרד את ציר הבקר ומצמצמים על להבה נמוכה. מוסיפים את חמאת הבוטנים והסוכר החום ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד כחמש דקות.
פורסים את כבד האווז לפרוסות בעובי 1 ס"מ וצולים על מחבת פסים לוהטת או בגריל.
מסדרים בצלחת את פרוסות התפוחים. מעליהם מניחים את הכבד. יוצקים רוטב מעל הכל ומקשטים בכוסברה טרייה ובבוטנים.
מגיש: dylam
מקור: ביס תדמור
שתף את המתכון