חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שבקיה מרוקאית וריבת חבושים כמו המרוקאיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שבקיה של מרוקאים רציתי לדעת איך לעשות וריבות חבושים תפוזים חצילים וסיגרים ממולאים משהו עם אגוזים ומעל דבש כמו שהמרוקאיות עושות
שבקיה מרוקאית וריבת חבושים כמו המרוקאיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שבקיה של מרוקאים רציתי לדעת איך לעשות וריבות חבושים תפוזים חצילים וסיגרים ממולאים משהו עם אגוזים ומעל דבש כמו שהמרוקאיות עושות
הוראות הכנה
מרכיבים
מתכון לשבקייה:
1 כוס מים מי ברז
1 כוס שמן
קמח רגיל לפי הצורך
סירופ
1 ק"ג סוכר
5 כוסות מים
חצי מיץ לימון
1 כף דבש
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק ונותנים לנוח כרבע שעה.
מבשלים את את הסוכר והמים בסיר על להבה בינונית. מדי פעם מערבבים ובודקים את רמת סמיכות הסירופ. לאחר כחצי שעה מוסיפים את הלימון והדבש וממשיכים לבשל לרמת סמיכות לא קרמלית אבל דביקה.
חותכים את הבצק ל 4-5 חלקים ויוצרים כדורים. כל כדור ומגלגלים לגלילה.
לוקחים גלילה וחותכים ל 7-8 קוביות. מרדדים כל אחת לעלה דק וחותכים חריצים לאורך, אולם לא לכל האורך, הקצוות מלמעלה ולמטה ישארו סגורים.
אני לוקחת קופסת שימורים פתוחה בצד אחד הכל, צד שני משאירה את המכסה פתוח בחלקו שוטפת מייבשת
שמה בסיר של השמן, מתחילה להרים את הבצק . שמה בקופסא ובעזרת מזלג בוחשת אותה פנימה עד ליציבות ה"שבקייה".
כאשר היא מעט זהובה, מוציאה את הקופסה ונותנת לטיגון משני הצדדים . כך את כולן.
לוקחת את ה"שבקייה" המטוגנת ומצפה בסירופ.
בתאבון לפרטים נוספים 050-7389830 רחל
מגיש: RACHEL22
מקור:
שתף את המתכון