הוראות הכנה
מרכיבים
מתכון לשבקייה:
1 כוס מים מי ברז
1 כוס שמן
קמח רגיל לפי הצורך
סירופ
1 ק"ג סוכר
5 כוסות מים
חצי מיץ לימון
1 כף דבש
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק ונותנים לנוח כרבע שעה.
מבשלים את את הסוכר והמים בסיר על להבה בינונית. מדי פעם מערבבים ובודקים את רמת סמיכות הסירופ. לאחר כחצי שעה מוסיפים את הלימון והדבש וממשיכים לבשל לרמת סמיכות לא קרמלית אבל דביקה.
חותכים את הבצק ל 4-5 חלקים ויוצרים כדורים. כל כדור ומגלגלים לגלילה.
לוקחים גלילה וחותכים ל 7-8 קוביות. מרדדים כל אחת לעלה דק וחותכים חריצים לאורך, אולם לא לכל האורך, הקצוות מלמעלה ולמטה ישארו סגורים.
אני לוקחת קופסת שימורים פתוחה בצד אחד הכל, צד שני משאירה את המכסה פתוח בחלקו שוטפת מייבשת
שמה בסיר של השמן, מתחילה להרים את הבצק . שמה בקופסא ובעזרת מזלג בוחשת אותה פנימה עד ליציבות ה"שבקייה".
כאשר היא מעט זהובה, מוציאה את הקופסה ונותנת לטיגון משני הצדדים . כך את כולן.
לוקחת את ה"שבקייה" המטוגנת ומצפה בסירופ.
בתאבון לפרטים נוספים 050-7389830 רחל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון