חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדור בשר ממולא ("עסבאן")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדור בשר ממולא בכול טוב, עסיסי וטעים טעים.
כדור בשר ממולא ("עסבאן")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כדור בשר ממולא בכול טוב, עסיסי וטעים טעים.
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים למילוי:
ק"ג עלים "בופחית'"-(קיבת פרה או כבש. קונים כגוש ומפרידים את העלים)
2 בצלים גדולים
½ כוס אורז
½ ק"ג בשר בקר, לבבות וריאה (קצת שומני)
כוסברה
שמיר
1 כפית "חראראת'"-(תערובת תבלינים, ראה מתכון בספר האישי שלי)
1 כף כורכום
המצרכים לרוטב:
חצי כוס שמן
1 כוס אפונה
ירק, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
2 תפוחי אדמה
½ כף פלפל חריף או מתוק
1 כף רסק עגבניות
1 כפית תערובת תבלינים "חראראת' "
1 כוס מים
1 בצל
אופן ההכנה
אופן הכנת ה"עסבאן":
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
לחתוך את הבשר ואת הירק גם לקוביות קטנות.
לערבב את כל החומרים יחד (כולל האורז והתבלינים) .
מנקים את העלים היטב (להוציא את השכבה הראשונה).
לוקחים "עלה", וממלאים אותו במילוי לכדי צורת כדור.
בעזרת חוט תפירה מגלגלים סביב הכדור וקושרים.
אופן הכנת הרוטב:
לחתוך הבצל לחתיכות קטנות
להכניס לסיר את כל החומרים ולבשל מעט, להוסיף כוס מים ולהמשיך לבשל.
להוסיף לסיר את כדורי ה"עסבאן" הממולאים כשהתבשיל רותח.
להוסיף 3-4 כוסות מים.
להוסיף את תפוחי האדמה והאפונה ולהמשיך לבשל עד שיגמרו המים.
מגיש: anatov
מקור: לידיה בנעטיה
שתף את המתכון