הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים למילוי:
ק"ג עלים "בופחית'"-(קיבת פרה או כבש. קונים כגוש ומפרידים את העלים)
2 בצלים גדולים
½ כוס אורז
½ ק"ג בשר בקר, לבבות וריאה (קצת שומני)
כוסברה
שמיר
1 כפית "חראראת'"-(תערובת תבלינים, ראה מתכון בספר האישי שלי)
1 כף כורכום
המצרכים לרוטב:
חצי כוס שמן
1 כוס אפונה
ירק, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
2 תפוחי אדמה
½ כף פלפל חריף או מתוק
1 כף רסק עגבניות
1 כפית תערובת תבלינים "חראראת' "
1 כוס מים
1 בצל
אופן ההכנה
אופן הכנת ה"עסבאן":
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
לחתוך את הבשר ואת הירק גם לקוביות קטנות.
לערבב את כל החומרים יחד (כולל האורז והתבלינים) .
מנקים את העלים היטב (להוציא את השכבה הראשונה).
לוקחים "עלה", וממלאים אותו במילוי לכדי צורת כדור.
בעזרת חוט תפירה מגלגלים סביב הכדור וקושרים.
אופן הכנת הרוטב:
לחתוך הבצל לחתיכות קטנות
להכניס לסיר את כל החומרים ולבשל מעט, להוסיף כוס מים ולהמשיך לבשל.
להוסיף לסיר את כדורי ה"עסבאן" הממולאים כשהתבשיל רותח.
להוסיף 3-4 כוסות מים.
להוסיף את תפוחי האדמה והאפונה ולהמשיך לבשל עד שיגמרו המים.
מגיש:
מקור: לידיה בנעטיה
שתף את המתכון