חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרקחת חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרקחת חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½2 ק"ג חבושים
1 כוס מיץ תפוזים טרי
½2 ק"ג סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
צנצנות מעוקרות
אופן ההכנה
קולפים את החבושים ומוציאים את הליבות. חותכים את החבושים לפלחים
מכניסים את הקליפות והליבות לסיר גדול ,לא מאלומניום, ומוסיפים את מיץ התפוזים עם מעט מים
מרתיחים ומבשלים בלהבה נמוכה עוד כ ½ שעה עם מכסה.
לאחר מכן מסננים את הנוזל וסוחטים מהקליפות את הנוזלים . מחזירים לסיר את הנוזל
את הליבות והקליפות זורקים.
מוסיפים לנוזל את פלחי החבושים עם מעט תוספת מים ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבש עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שפלחי החבושים מאדימים.
אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מיץ תפוזים.
בגמר ההכנה מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים את המכסה שהמרקחת עוד חמה.
מאחסנים במקרר עד לשימוש.
מגיש: davids
מקור:
שתף את המתכון