הוראות הכנה
מרכיבים
½2 ק"ג חבושים
1 כוס מיץ תפוזים טרי
½2 ק"ג סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
צנצנות מעוקרות
אופן ההכנה
קולפים את החבושים ומוציאים את הליבות. חותכים את החבושים לפלחים
מכניסים את הקליפות והליבות לסיר גדול ,לא מאלומניום, ומוסיפים את מיץ התפוזים עם מעט מים
מרתיחים ומבשלים בלהבה נמוכה עוד כ ½ שעה עם מכסה.
לאחר מכן מסננים את הנוזל וסוחטים מהקליפות את הנוזלים . מחזירים לסיר את הנוזל
את הליבות והקליפות זורקים.
מוסיפים לנוזל את פלחי החבושים עם מעט תוספת מים ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבש עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שפלחי החבושים מאדימים.
אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מיץ תפוזים.
בגמר ההכנה מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים את המכסה שהמרקחת עוד חמה.
מאחסנים במקרר עד לשימוש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון